Click to listen highlighted text!

Hjärtstartare

Senast ändrad: 26 jan, 2023

I Båstads kommun finns flera platser där man har en hjärtstartare. Det kan gälla både kommunal verksamhet som privata aktörer och företag. Du kan se var dessa finns via Sveriges Hjärtstartarregister. En förutsättning är dock att den som har en hjärtstartare anmäler sej till registret. Länk finns i informationsrutan.

Du kan även ladda ner appen “Rädda hjärtat” så har du en snabb tillgång till var det finns en hjärtstartare.

Låna hjärtstartare

Vid anordnande av arrangemang där mycket folk samlas på ett ställe är säkerheten en faktor som ska vara högt prioriterad. Att överväga att ha en Hjärtstartare på plats visar att man som arrangör är mån om sina besökare genom att förberedda för att kunna hantera plötsligt, oväntat hjärtstopp, en av Sveriges vanligaste dödsorsaker.

 

Krav för att låna vår hjärtstartare

Personalen som kommer att vara i kontakt med hjärtstartaren ska ha minst grundläggande Hjärt- och lungräddning (HLR)+ Automated External Defibrillator (AED)-utbildning.

Detta är den utbildning som svenska HLR-rådet administrerar vilken ger en grund till användning av en hjärtstartare. I samband med utlåningen erbjuds en kort introduktion i hjärtstartarens funktion och användning för att uppnå säker hantering och användning.

Utbildning i HLR+AED tillhandahålls av flertalet företag, men även av oss på Räddningstjänsten. Ta kontakt med oss för att få prisuppgift på utbildning.

Kostnad

Att låna vår hjärtstartare kostar 500 kronor i deposition. Detta belopp återbetalas vid återlämnandet. Kontakt För att låna en hjärtstartare, vänligen kontakta oss. Tänk på! Vi har bara en hjärtstartare för utlåning, så var ute i god tid med din bokning.

Click to listen highlighted text!