Click to listen highlighted text!

ICE – In Case of Emergency

Senast ändrad: 26 jan, 2023

ICE i mobilen

Om du råkar ut för en olycka och blir skadad eller medvetslös så vill räddningspersonalen snabbt få tag i dina anhöriga. Lägg in deras telefonnummer i din mobiltelefon under den internationella beteckningen ICE – In case of Emergency.

Med ICE-kontakter i din mobil kan räddningspersonalen snabbt få tag i rätt anhörig som kanske dessutom kan berätta om din blodgrupp eller eventuella allergier eller sjukdomar. För de anhöriga är också ICE en stor fördel. I snitt tar det nästan sex timmar för familjemedlemmar att bli kontaktade vid ett olycksfall men med hjälp av ICE så kan det gå mycket snabbare. All tid som kan vinnas är viktig för att både den drabbade och de anhöriga ska kunna bearbeta upplevelsen av olyckan.

Internationell standard

ICE är på god väg att bli en internationell standard, så att privatpersoner och räddningspersonal världen över vet hur de ska lägga in respektive söka information i mobilen. I vissa länder har myndigheterna varit i kontakt med flera mobiltelefonföretag och lyckats få ICE som standardval i kommande telefonmodeller.

KONTAKT

Räddningstjänsten Skåne Nordväst
010-21 900 00
info@rsnv.se

Click to listen highlighted text!