Planerat VA-arbete i Förslöv 29 april

Senast ändrad: 24 apr, 2019

Under måndagen den 29/4 kommer NSVA att undersöka hur VA-ledningarna är kopplade på Fjärdingsmansvägen 1-13 i Förslöv. Eftersom VA-ledningarna i gatan är separerade i en dag- och en spillvattenledning måste även fastigheternas ledningar vara det. Arbetet beräknas pågå kl 07:45-12:00.

För att säkerställa att allt är rätt kopplat kommer Söderlindhs, på uppdrag av NSVA, att med hjälp av rök och färgat vatten kontrollera var dagvattnet från fastigheterna tar vägen. Detta är helt ofarligt, men kan innebära att det kommer rök från stuprör och avloppsbrunnar, även inomhus. För att undvika avloppsdoft rekommenderar vi att vattenlåsen i fastigheterna är fyllda.

Fastighetsägaren behöver inte vara hemma när undersökningen görs. NSVA behöver bara komma åt stuprören, inte komma in i hus.

OBS! Fastighetsägaren ansvarar för att rensbrunnar och brunnar med vattenlås på fastigheten är framgrävda och tillgängliga vid tidpunkten för undersökningen. Lock ska vara möjliga att öppna, så prova i god tid innan.

Undersökningen ligger till grund för de eventuella omkopplingskrav NSVA kan ställa mot fastigheter som inte har separerat sitt dagvatten inne på fastigheten.

Berörda fastighetsägare kommer inom kort att aviseras via lapp i brevlådan.

Vatten finns att hämta: Nej
Startdatum: 2019-04-29 07:45
Beräknas klart: 2019-04-29 12:00

Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns kundcenter är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan