Click to listen highlighted text!

NSVA utför klorering av dricksvattnet i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov

Senast ändrad: 10 sep, 2018

På onsdagen utfärdade NSVA kokningsrekommendation i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov. Alla i området uppmanas koka sitt dricksvatten och vatten till matlagning. Under onsdagseftermiddagen påbörjade NSVA klorering av dricksvattnet i samma område.

På grund av ett tekniskt fel på en av NSVAs anläggningar gick ledningsnätet tomt i vissa delar av Hov och Västra Karup tidigt på onsdagsmorgonen. När vattnet kommer tillbaka efter att ledningsnätet har varit tomt rekommenderar NSVA alltid kokning av det vatten som ska användas som livsmedel. NSVA gick därför ut med en kokningsrekommendation till alla kunder i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov.

– Kokningsrekommendationen är en försiktighetsåtgärd och innebär att berörda bör koka sitt dricksvatten och vatten till matlagning fram tills NSVA har tagit godkända vattenprover. Kokningsrekommendationen beräknas i nuläget till några dagar. Vi uppdaterar kontinuerligt vår webb med ny information, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster.

Mer information om kokningsrekommendationen och karta över området som berörs av kokningsrekommendationen.

Klorering under onsdagseftermiddagen och kvällen

Som en säkerhetsåtgärd påbörjade NSVA klorering av dricksvattnet i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov under onsdagseftermiddagen. Klorhalten ligger under gällande gränsvärde (0,40 mg/l) och är helt ofarlig, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor. Kloret klingar snabbt av ute i ledningsnätet. Det innebär att de flesta kunder får en klorhalt som ligger under 0,10 mg/l. Läs mer om klorering av dricksvatten på Svenskt Vattens webbplats.

Risk för missfärgat vatten

När vattnet kommer tillbaka efter att ledningsnätet har varit tomt finns risk för att vattnet har blivit missfärgat. Detta är ofarligt.

– Man kan spola kallt vatten i kranen för att få bort missfärgningarna. Spola med försiktighet, tänk på att vi har ont om vatten i Båstads kommun och att det råder bevattningsförbud, säger AnnaKarin Johansson.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

 

Kontakt

Kundcenter
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns kundcenter är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Click to listen highlighted text!