NSVA undersöker VA-ledningar i Torekov

Senast ändrad: 17 sep, 2018

Under perioden 20180924- 20181031 kommer NSVA att undersöka hur VA-ledningarna på fastigheterna i området Lilla Stenlid i Torekov är kopplade. Arbetet pågår vardagar kl 07:00-15:30. Detta VA-arbete skulle ha utförts i somras, men fick ställas in på grund av bevattningsförbudet.

Eftersom VA-ledningarna i gatan är separerade i en dag- och en spillvattenledning måste även fastigheternas ledningar vara det. För att säkerställa att allt är rätt kopplat kommer NSVA att med hjälp av rök och färgat vatten kontrollera var dagvattnet från fastigheterna tar vägen. Detta är helt ofarligt, men kan innebära att det kommer rök från stuprör och avloppsbrunnar, även inomhus. För att undvika avloppsdoft rekommenderar vi att vattenlåsen i fastigheterna är fyllda.

Fastighetsägaren behöver inte vara hemma när undersökningen görs. NSVA behöver bara komma åt stuprören, inte komma in i hus.

OBS! Fastighetsägaren ansvarar för att rensbrunnar och brunnar med vattenlås på fastigheten är framgrävda och tillgängliga vid tidpunkten för undersökningen. Lock ska vara möjliga att öppna, så prova i god tid innan.

Undersökningen ligger till grund för de eventuella omkopplingskrav NSVA kan ställa mot fastigheter som inte har separerat sitt dagvatten inne på fastigheten.

Berörda fastighetsägare aviseras via vykort.

Kontaktperson: Andreas Bengtsson, VA-ingenjör, NSVA.
Tel: 010-495 87 60.
E-post: andreas.bengtsson@nsva.se

Vatten finns att hämta: Nej
Startdatum: 2018-09-24 07:00
Beräknas klart: 2018-10-31 15:30

NSVA:s driftinformation:

Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns kundcenter är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan