Förslöv: spolning av vattenledningar under vecka 5

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Under perioden 29/1 – 1/2 utför Pollex spolning av vattenledningar i Prästgårdsområdet i Förslöv på uppdrag av NSVA. Spolningen utförs med luft och vatten och den kommer att ske mellan klockan 9-19 på måndag och mellan klockan 8-18 tisdag, onsdag och torsdag. Spolningen, som är ett planerat underhållsarbete, genomförs etappvis.

Berörda fastigheter kommer att få en informationslapp i brevlådan en till två dagar före spolningen inleds.

Spolningen genomförs med en blandning av vatten och tryckluft. Detta innebär att du kan få kraftiga luftstötar och missfärgat vatten om du öppnar en vattenkran eller spolar i toaletten under tiden som spolningsarbetet pågår. Därför krävs det att alla kranar hålls stängda i berörda fastigheter under tiden. Det kan även bli dåligt tryck och eventuellt inget vatten alls.

• Tappa upp vatten i förväg så att du klarar dig under dagen
  • Använd inte tvätt- eller diskmaskinen eftersom de kan ta skada
  • Spola inte i toaletten på vanligt sätt. Spola genom att hälla upptappat vatten i toastolen, till exempel från en hink

Öppna vattenkran försiktigt efter att spolningen är klar

När spolningen av vattenledningen är klar kan luft och missfärgat vatten finnas kvar i dina ledningar. Därför bör kallvattenkranen närmast inkommande vattenledning till din fastighet öppnas försiktigt så att eventuell luft släpps ut. Spola därefter i samtliga kranar tills vattnet är klart. Tappa upp vatten i förväg så att du klarar dig under dagen. Vid speciella behov av vatten, vänligen kontakta NSVA på tel 010-490 97 00.

Vatten finns att hämta: Nej
Startdatum: 2018-01-29 09:00
Beräknas klart: 2018-02-01 18:00

Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns kundcenter är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan