Click to listen highlighted text!

Nyinflyttad

Senast ändrad: 11 nov, 2020

Välkommen hem – till kommunen där snödropparna tittar fram redan efter nyår och hösten varar ända till advent, en småstadskommun – med fullskalig service. En plats där det finns alla möjligheter till ”ett bättre sätt att leva”.

Här i Båstads kommun kännetecknas näringslivet av mångfald, både beträffande storlek som inriktning. Här finns såväl stora börsnoterade koncerner som mellan- och fåmansföretag. Förutom den traditionella industrin är det besöksnäringen som sysselsätter flest människor. Av tradition finns också många lantbruksföretag – numera även med gårdsbutiker som erbjuder närodlat. Vårt rika utbud av kultur- och fritidsaktiviteter lockar besökare från när och fjärran. Här finns sportanläggningar, skejtpark, ridanläggning och flera golfbanor – och en mycket välbesökt biograf i Båstads gamla stadskärna.

Vi är också en utbildningskommun som erbjuder både kommunala och privata alternativ när det gäller barnomsorg, grundskola och gymnasieskola. Det finns också flera yrkeshögskoleutbildningar att
välja mellan.

Närheten till motorväg, flygplatser och två nya järnvägsstationer gör det enkelt att bosätta sig här och pendla till arbetet en bit bort. Handlar gör vi gärna här hemma då vi har ett utbud utöver det
vanliga.

Vi som redan bor, lever eller verkar här vet redan vilka fantastiska förutsättningar här finns för ett bättre sätt att leva. Vår förhoppning är att du ska upptäcka detsamma.

Du är varmt välkommen att kontakta kundcenter om du vill veta mer eller har några frågor om Båstads kommun.

Tidningen Nyinflyttad

Nyinflyttad är en tidning som kommer att hamna i brevlådan hos, och välkomna, de som skriver sig i Båstads kommun inom det närmaste året framöver. I tidningen finns artiklar och information om allt från smultronställen i kommunen och hur man kan hålla sig aktiv på fritiden till information om utbildningsmöjligheterna och vården i kommunen, hur man på bästa sätt kommer i kontakt med Båstads kommun och mycket annat.

Läs det senaste numret av tidningen här

Förskola och utbildning
I Båstads kommun finns både kommunala och fristående förskolor samt fristående och kommunala grundskolor. I kommunen finns två gymnasieskolor att välja mellan, en kommunal och en fristående och information om dem hittar du här. Akademi Båstad erbjuder förutom gymnasium också vuxenutbildning och yrkeshögskola samt uppdragsutbildning. Läs mer om yrkeshögskola, vuxenutbildning och uppdragsutbildning här.

Båstads kommuns kulturskola erbjuder både musik och drama för alla åldrar.

Bo, bygga och miljö
Har du köpt hus? Vill du bygga om, eller bygga till och behöver bygglov? Vill du veta hur sophämtning och källsortering fungerar i kommunen eller vatten och avlopp? Vill du veta mer om hur du sparar både pengar och energi i ditt hus?

Mer information hittar du här.

Bjäre Kraft | 0431-44 99 00 | bjarekraft.se
NSR | 042-400 13 40 | nsr.se
NSVA | 010-490 97 00 | nsva.se

Kollektivtrafiken
Båstads kommun har en väl utbyggd kollektivtrafik, med pendeltåg och bussar.
Fakta om Båstad
Vad vet du om din nya kommun? Här hittar du information om befolkning och mycket annat.
Uppleva och göra
I kommunen finns mycket att göra och många aktiva föreningar. Här finns allt från bibliotek, biograf till skejtpark och ridanläggningar.

Mer information hittar du här.

Omsorg och stöd
Mer information om Båstads kommuns stöd och hjälp till äldre och handikappade finns här.
Till dig som företagare
Är du företagare och vill veta mer om företagsklimatet i kommunen. Då ska du läsa våra näringslivssidor som du hittar här.
Politik
Vill du veta vad som ska diskuteras och vad som beslutas i de olika politiska nämnderna, eller vill du kanske engagera dig politiskt? Mer information finns på våra sidor om kommun och politik.
Kommunen i sociala medier
Följ oss i sociala medier – vi finns både på Facebook, Instagram, Youtube och Twitter. Mer information och alla våra konton hittar du här.
Båstad Turistbyrå
Båstad Turism & Näringsliv är en ekonomisk förening som ägs av drygt 270 företag från hela Bjärehalvön. Föreningen driver olika utvecklingsprojekt och arrangerar en mängd företagsaktiviteter och evenemang i Båstads kommun.

Båstad Turistbyrå | 0431-750 45 | bastad.com

Kontakt

Kundcenter
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns kundcenter är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Click to listen highlighted text!