Kommunfakta

Senast ändrad: 27 apr, 2021

Båstads kommun fyller nästan hela Bjärehalvön och omges av hav i tre väderstreck. Mitt i vilar Hallandsåsen och på vardera sida finns numera en tågstation, en i Båstad och en i Förslöv.

Den 31 mars 2020 hade Båstads kommun 15 181 invånare.

Area: 626,62 hektar

Kommunalskatten är 20,23 procent.

Landstingsskatt är 11,18 procent

Skattesats är 31,41

Kostnaden för vatten, avlopp, el, värme och sophämtning är 310,70 kronor per kvadratmeter. Enligt avgiftsundersökningen Nils Holgersson, placerar det oss på på sjätte billigaste plats i Skåne och på 55 billigaste plats i hela Sverige.

Båstads kommun är en av de största arbetsgivarna, med cirka 1.200 anställda.

Båstad är kommunens största tätort och Kommunhuset ligger mitt i.

Kommunens politiska organisation består av kommunfullmäktige, kommunstyrelse, myndighetsnämnd, vård- och omsorgsnämnd samt utbildningsnämnd. Båstads kommun styrs av Samverkan för Bjäre: Moderaterna, Socialdemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna.

Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns kundcenter är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan