Click to listen highlighted text!

Fakturor från Båstads kommun

Senast ändrad: 19 apr, 2021

Här finns information om fakturor som Båstads kommun har skickat eller mottagit.

Här finns information om både fakturor vi skickat till er och ni skickat till oss. Om du har några frågor, kontakta ekonomiavdelningen på:

ekonomi@bastad.se eller 0431-770 00.

Få faktura av oss

Här finns information för dig som har mottagit en faktura från Båstad kommun.

Betala dina fakturor via E-faktura – privatperson
E-faktura innebär att du kan ta emot och betala dina fakturor till Båstads kommun via din
internetbank.

All betalningsinformation (bankgiro, OCR-nummer, förfallodatum och belopp) är redan ifylld. Du har kvar kontrollen att bestämma att fakturan ska betalas genom att du godkänner och verkställer betalningen.

Båstads kommun kan i dag leverera e-fakturor till de flesta svenska banker. Det kostar inget extra att ta emot e-fakturor, utan det är en tjänst som ingår i internetbanken.

För att ansluta dig till e-fakturatjänsten anmäler du dig via din bank. När du anmält ditt intresse skickar banken vidare dina uppgifter till Båstads kommun. Båstads kommun lägger då upp dig som e-fakturamottagare och du får sedan ett meddelande i din internetbank varje gång du erhåller en ny faktura.

Betala dina fakturor via E-faktura – företag
E-faktura innebär att ni kan ta emot och betala era fakturor till Båstads kommun via er internetbank.

All betalningsinformation (bankgiro, OCR-nummer, förfallodatum och belopp) är redan ifylld. Ni har kvar kontrollen att bestämma att fakturan ska betalas genom att ni godkänner och verkställer betalningen.

Båstads kommun kan i dag leverera e-fakturor till Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank. Det kostar inget extra att ta emot e-fakturor, utan det är en tjänst som ingår i internetbanken.

För att ansluta er till e-fakturatjänsten anmäler ni er via er bank. När ni anmält ert intresse skickar banken vidare era uppgifter till Båstads kommun. Båstads kommun lägger då upp er som e-fakturamottagare och ni får sedan ett meddelande i er internetbank varje gång ni erhåller en ny faktura.

Betala dina fakturor via autogiro
Du kan betala dina fakturor via autogiro. Det belopp du ska betala dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Viktigt att se till att det finns pengar på kontot annars blir den obetald.

Vill du bli ansluten till autogiro, kontakta ekonomi@bastad.se och meddela ditt kundnummer så skickar vi en blankett.

SVE-faktura
Vill ni ha era fakturor som SVE-faktura, kontakta ekonomi@bastad.se och meddela vilket kundnummer ni har.

Mail-faktura
Vill ni ha era fakturor via mail, kontakta ekonomi@bastad.se och meddela vilket kundnummer ni har samt vilken mailadress fakturorna ska skickas till.

Fakturafrågor
Har du frågor om din faktura? Kontakta då den person som står som referens din faktura.

Skicka faktura till oss

Här finns det information för dig som har sålt en vara eller tjänst till Båstads kommun och ska skicka en faktura till kommunen.

Fakturaadress
Båstads kommun
269 80 Båstad

E-faktura
Den 1 april 2019 trädde lagen om elektroniska fakturor i kraft. Det innebär att den som levererar varor eller tjänster till Båstads kommun måste fakturera elektroniskt – via e-faktura. Observera att en PDF-faktura eller inskannad pappersfaktura som skickas med e-post inte är en e-faktura.

E-faktura via Visma Commerce AB Proceedo
Moms/VAT:        SE212000094401
GLN:                  7350086260007
Peppolid:          0007:2120000944 (elektronisk id)

E-faktura via Fakturaportalen
Om ni inte har system för att skicka elektronisk faktura, återkom med mailadress till ehandel@bastad.se för möjlighet att skicka faktura via vår kostnadsfria portal.

Referensnummer för fakturor
Fakturor ska innehålla det fyrsiffriga referensnummer som hör till den verksamhet som gjort köpet. Fakturan går då automatiskt till verksamheten och hanteras rätt och blir behandlad inom rätt tid. Om du inte har ett referensnummer, ta kontakt med din kontaktperson på kommunen.

Fakturainnehåll
Fakturan ska innehålla:

  • Leverantörens namn, adress samt organisations- personnummer/momsregistreringsnummer
  • Uppgift om leverantörens bankgiro eller plusgiro
  • Uppgift om F-skattsedel
  • Fakturanummer
  • Fakturadatum
  • Förfallodatum
  • Totalt fakturabelopp
  • Totalt momsbelopp samt momssats
  • Produktens benämning och pris
  • Fyrsiffrigt referensnummer till verksamheten samt övriga referensuppgifter

Betalningsvillkor
Betalperiod på 30 dagar
Faktureringsavgift får ej tillämpas

 

Fakturaadress

Båstads kommun
269 22 Båstad

Referensnummer

Det är viktigt att ange referensnummer (4 siffror) på fakturan för att den ska hanteras rätt och bli behandlad inom rätt tid. Om du inte har ett referensnummer,  ta kontakt med din kontaktperson på kommunen.

Click to listen highlighted text!