Click to listen highlighted text!

Hur reser du? Stor undersökning kring resvanor i Skåne

Senast ändrad: 4 jun, 2019

Just nu pågår den största resvaneundersökningen som någonsin har gjorts i Skåne och Båstads kommun är givetvis med. Senast den 9 december kan du skicka in dina svar via https://resvaneundersokning.se/.

I vår kommun frågar vi 2107 slumpvis utvalda personer om hur de har rest under en speciell dag. Resultatet kommer vi att använda för att följa upp hur resandet ser ut i kommunen men också i Skåne i stort.

Har du fått ett kuvert hem i brevlådan och är utvald att svara vill vi verkligen uppmana dig till att delta. Ditt svar är viktigt och resultatet kommer att användas för att förbättra möjligheterna att gå, cykla, åka kollektivtrafik och köra bil i hela Skåne.

Även du som inte fått enkäten hemskickad kan göra undersökningen online på https://resvaneundersokning.se/.

Ur en resvaneundersökning går det bland annat att se hur många som går, cyklar, kör bil eller åker kollektivt och till vilka ärenden. Det ger en viktig bild av nuläget och hjälper till att skapa ännu bättre förutsättningar att resa smidigt.

Undersökningen är den tredje som gjorts om resvanorna i Skåne. De två tidigare genomfördes 2007 och 2013. Bakom undersökningen står Region Skåne, Skånes kommuner och Trafikverket.

Kontakt:
Kristina Bell, översiktsplanerare
Kristina.bell@bastad.se
0431-77023

Click to listen highlighted text!