Click to listen highlighted text!

Högstadieelever bjuder in till vernissage om offentlig konst

Senast ändrad: 29 maj, 2020

Hur kan offentlig konst göra en tunnel mer estetiskt tilltalande och upplevas tryggare? Det vet högstadieelever på Strandängsskolan. På tisdag den 2 juni visas deras skisser och förslag upp på en vernissage på torget Lyckan i Båstad.

Högstadieelever från Strandängsskolan har deltagit i ett tunnelprojekt tillsammans med Kulturhotellet i Helsingborg. Eleverna har under ett antal tillfällen arbetat med idéer på hur tunneln som leder till Strandängsskolan skulle kunna göras estetiskt mer tilltalande och upplevas tryggare genom offentlig konst.

Projektet har pågått vid fyra tillfällen på elevens val och då har eleverna fått undervisning i färg och form samt skissat på idéer. De har också fått prova att måla med sprejfärg på uppspänd svart plast. 

Nu är den här delen av projektet klar och elevernas skisser och förslag presenteras genom en utomhusvernissage på torget Lyckan tisdagen den 2 juni klockan 08.10.

– Projektet har varit uppskattat bland alla dem som deltagit och engagemanget har varit stort. Det är så glädjande att vi nu kan visa deras tankar, idéer och skisser i en utställning, säger Helene Steinlein, kulturchef och kulturskolechef på Båstads kommun.

 

Click to listen highlighted text!