Click to listen highlighted text!

Gallerier och museum

Senast ändrad: 31 mar, 2022

Ravinen

Kulturhuset Ravinen är en levande och dynamisk mötesplats för konst, musik, upplevelser och design på Bjärehalvön i Skåne. Byggnaden ligger vid infarten till Norrvikens trädgårdar i Båstad, intill bäckravinen som fått ge sitt namn åt kulturhuset. Ravinen har tre utställningssalar som bidrar till konstupplevelser året runt och ett auditorium med namnet Birgit Nilsson-salen som är en spelplats och ett ”allrum” för olika former av sceniskt skapande, såsom kammarmusik- och jazzkonserter, teater-, opera- och mycket mer.

Läs mer om Ravinen

Kulturhuset erbjuder också pedagogisk verksamhet som riktar sig till barn, unga och vuxna som vill lära känna kulturhuset, utforska utställningarna och skapa själva. Genom att väcka nyfikenhet och experimentlusta vill vi ge mersmak för konst, kultur och skapande. I byggnaden finns också restaurang som bjuder på både nya och välkända smaker, omtänksamt hanterade råvaror och ett utbud anpassat efter säsong. I Ravinens butik hittar du ett noga urval av konst och designprodukter samt vykort, affischer, kataloger och böcker.

För den årliga programverksamheten skräddarsys expertgrupper inom konst, musik och design för att skapa en upplevelse i världsklass. Välkomna!

Läs mer om Ravinen på:

Galleri Arnstedt

Galleri Arnstedt ligger mitt i den lilla byn Östra Karup alldeles intill E 6:an där Skåne övergår i Halland. Galleriet startade 1998 då den gamla kvarnbyggnaden byggdes om till utställningshall. Sedan verksamheten startade har galleriet visat en blandning av väletablerade och helt nyutbildade konstnärer.

Läs mer om Galleri Arnstedt

I början av maj visas traditionsenligt en utställning i samarbete med Malmö Konsthögskola. Galleriet visar under året ett antal större och mindre utställningar. Varje utrymme på gården har tagits tillvara och tack vare det finns möjligheten att låta många konstnärer visa sina verk samtidigt.

Kvarnen lades ner i slutet av 90-talet och den sista mjölnarfamiljen flyttade ut ur Boningshuset 1997. Numera är det obebott och en del av galleriet. Här visas ibland en liten utställning och ibland fungerar huset enbart för att visa konst som tidigare varit med i en utställning i det stora galleriet. Det förändras ständigt! Boningshuset är sparsamt inrett med vackra möbler, ljuset är milt och stillsamt och det finns blommor på bordet. Här inne kan man i lugn och ro slå sig ner och titta på konst.

Runt galleriet slingrar sig vår trädgård som är så stor att ett tjugotal skulpturer får plats. I de gröna utställningsrummen kan besökarna betrakta verk av olika material och storlek eller bara strosa runt i lugn och ro. Barnen brukar bli förtjusta över att få röra sig fritt i gröngräset.

Läs mer om Galleri Arnstedt på:

Sveriges tennismuseum

Följ med på en resa genom Sveriges tennishistoria, som omfattar mer än ett sekel. Upplev människorna på och omkring tennisbanan. Känn dramatiken. Följ utvecklingen från societetssport till folksport.

Läs mer om Sveriges Tennismuseum

Du kan följa tennisens historiska utveckling i de olika avdelningarna i utställningsrummen. Här skildras de olika årtiondena av tennis i Sverige. Följ racket-utvecklingen och tennisens mode under 1920, -30, -40 och 50-tal. Många tennisprofiler har donerat unika priser och andra saker som finns att beskåda. Här presenteras också segrarna i Båstadtennisen och utvecklingen av tennisstadion i Båstad, där tenniskungen Gustav V, också kallad Mr G förgyllt tävlingarna.

Läs mer om Sveriges Tennismuseum på:

Click to listen highlighted text!