Click to listen highlighted text!

Gitarr

Senast ändrad: 3 sep, 2021

Akustisk gitarr är ett instrument man kan ha nytta av i många sammanhang. Det passar bra att ackompanjera sång med och många populära låtar har ganska enkla ackord och ackordföljder. Även som soloinstrument gör det sig mycket bra och det finns många fina solostycken från enkla till betydligt mer avancerade.
Om du väljer att spela akustisk gitarr finns det möjlighet att spela allt från enkelt ackordspel till mycket avancerat fingerspel på kulturskolan.

Elgitarr är ett passande instrument att välja, om man vill lära sig spela ett stränginstrument i en eller flera stilar såsom blues, country, funk, jazz, pop, reggae, rock och rhythm & soul. Om du helt är nybörjare på elgitarr, får du först lära dig enklare riff och melodier. Med hjälp av olika gitarrtekniker blir riffen mer avancerade och du får börja träna solospel samt olika former av ackordspel inklusive rytmvarianter. I första hand får du lära dig en bra grund och bredd i elgitarrspel, men en viss specialisering inom olika stilar är också möjlig.
Du rekommenderas ha en viss fingerfärdighet motsvarande ett läsår akustisk gitarr innan du börjar spela elgitarr, för att ha bra förutsättningar att komma igång med plektrumteknik och koordination mellan plektrumspelet och vänsterhandens fingrar.
 

Från årskurs 3 och uppåt.
Undervisningen sker enskilt på Kulturskolan i Förslöv, på Asken i Grevie eller på Strandängsskolan.

Kontakt

Kulturskolan
0431-77084
Postadress: Box 112, 269 03 Förslöv

Besöksadress: Bokesliden 20
269 71 Förslöv

Skicka meddelande

Kontaktperson

Jonas Stenquist
jonas.stenquist@bastad.se

Click to listen highlighted text!