Click to listen highlighted text!

Kullerbyttan, familjecentral i Förslöv

Senast ändrad: 20 sep, 2021

Varmt välkommen till Familjecentralen Kullerbyttan i Förslöv! Vi finns här för dig och din familj!

På Kullerbyttan har vi en familjecentral med Capio BVC, öppen förskola, kurator och samverkan med biblioteket. Verksamheten riktar sig till alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Vi finns i den charmiga Prästgården med en stor härlig trädgård att tillgå på Margretetorpsvägen 4 i Förslöv.

Vi följer Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydds råd och rekommendationer därför erbjuder öppna förskolan endast verksamhet utomhus. 

Vecka 38 erbjuder vi följande verksamhet utomhus:

Måndag 20/9: Vi träffas utanför Kullerbyttan kl. 10.00 för att gå barnvagnspromenad tillsammans. Därefter vid ca kl. 11-13 träffas vi i Kullerbyttans trädgård.

Onsdag 22/9: Vi träffas i Kullerbyttans trädgård kl. 9.00 -12 och 13 -16.

Vi leker, pysslar och träffar andra föräldrar och barn. Kom och gå som det passar er under våra öppettider. Ingen anmälan krävs. Ta gärna med egen fika/mat.

Varmt välkomna! Hoppas vi ses! 

Hälsningar Kristina (pedagog) och Pernilla (kurator)

Följ oss gärna på Facebook och Instagram “Familjecentral Båstads kommun” där vi lägger ut aktuell information om vår verksamhet.

Viktigt information till våra besökare:

  • Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
  • Har ni symtom som hosta, snuva, feber, nästappa, huvudvärk, muskel-och ledvärk ska ni stanna hemma. Ni är välkomna igen när ni varit fria från symtom i 48 timmar. För mer information se 1177.se.
  • Tvätta händerna när du och ditt barn kommer. Handsprit finns tillgängligt i våra lokaler. Vi hjälps åt att hålla avstånd.

Vår öppna förskola är en mötesplats för alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Här har du som förälder möjlighet att lära känna och byta erfarenheter med andra barnfamiljer och för barnen att leka med och lära känna andra barn. Vi har en sångstund varje dag vid ca kl. 11.00 och 15.00. Det finns också möjlighet att köpa en enkel fika till självkostnadspris. Vi har olika aktiviteter som pyssel, bakning, tematräffar m.m. Ni kan komma och gå som ni vill under våra öppettider, ingen anmälan behövs. Under pandemin erbjuder vi endast verksamhet utomhus och digitalt. Se ovan.

Varje termin erbjuder vi föräldrautbildningar i Aktivt föräldraskap. I nuläget är det svårt att säga när vi kan erbjuda dess kurser på grund av pandemin. Information om när det blir aktuellt läggs ut här på kommunens hemsida samt på vår Facebooksida.

På öppna förskolan arbetar Kristina Johansson, pedagog och samordnare. 0431-777 42, kristina.johansson2@bastad.se

Öppettider på Capio BVC:

  • Måndag – Torsdag kl. 8.00 – 17.00
  • Varannan fredag kl. 8.00-13.00

BVC erbjuder en välkomnande miljö med rådgivning och information, både enskilt och i grupp. BVC följer ditt barns hälsa och utveckling enligt det nationella barnhälsovårdsprogrammet samt ger stöd i ditt föräldraskap när ditt barn är 0-6 år.

På Capio BVC arbetar Helén Svensson, distriktsköterska barnhälsovård. Telefon till Capio BVC i Förslöv 0431-45 00 36.

Kurator:

  • Onsdagar kl. 9.30 – 15.00

Vår kurator heter Pernilla Helgesson. 0431-776 67, pernilla.helgesson@bastad.se.

Ibland kan det vara skönt som förälder/föräldrar att prata med någon enskilt som t.ex. handlar om föräldraskapet, relationer, familjen, vardagslivet eller något kring ditt barn som gör dig orolig eller osäker. Du och/eller din partner får gärna ta kontakt med vår kurator om ni känner behov av att prata med någon om smått som stort. Kuratorn har tystnadsplikt, samtalen registreras inte och är kostnadsfria.

Vi hälsar er varmt välkomna till oss på Familjecentralen Kullerbyttan! 

 

 

 

 

Kontakt

Familjecentralen Kullerbyttan

Margretetorpsvägen 4

269 73 Förslöv

Pedagog och samordnare

Kristina Johansson

kristina.johansson2@bastad.se

0431-777 42

Capio BVC

Distrikssköterska, barnhälsovård

Helén Svensson

BVC.Forslov@capiocitykliniken.se

0431-45 00 36

Kurator

Pernilla Helgesson

pernilla.helgesson@bastad.se

0431-776 67

 

BVC – barnavårdscentral:

Länk till BVC – barnavårdscentralen

Click to listen highlighted text!