Click to listen highlighted text!

Kullerbyttan, familjecentral i Förslöv

Senast ändrad: 26 feb, 2021

Varmt välkommen till Familjecentralen Kullerbyttan i Förslöv! Vi finns här för dig och din familj!

På Kullerbyttan har vi en familjecentral med Capio BVC, öppen förskola, kurator och samverkan med biblioteket. Verksamheten riktar sig till alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Vi finns i den charmiga Prästgården med en stor härlig trädgård att tillgå på Margretetorpsvägen 4 i Förslöv.

Vi följer Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydds råd och rekommendationer och därför erbjuder vi endast verksamhet utomhus och digitalt. 

Måndagen den 1/3 och 8/3 finns det möjlighet att gå på barnvagnspromenad. Vi träffas utanför Kullerbyttan kl. 10.00 och kl. 14.00.  Det är en bra och trevlig kombination med att träffas och prata med andra, rörelse och frisk luft.

Tisdagen den 2/3 och 9/3 har vi digital föräldra-barn träff kl. 10.00-11.00 via Zoom. Där delar vi småbarnslivet och erfarenheter med varandra, det blir också en liten sångstund. Alla föräldrar som har barn i åldern 0-6 år är välkomna att vara med. Skicka ditt namn och mejladress till Familjecentralen@bastad.se senast tisdagmorgon så får du en länk som du klickar på när det är dags.

Vår föräldratelefon är öppen tisdagar kl. 9-10, och kl. 11-14, och vi vänder oss till dig som har barn i åldern 0-6 år.Som småbarnsförälder har du kanske extra mycket att tänka på just nu, du har kanske ingen att vända dig till med dina frågor och funderingar. Du kanske känner dig ensam och isolerad eller bara vill prata om småbarnslivet. Vi på Familjecentralen i Båstad kommun vill stötta och hjälpa dig. Du kommer att få prata antingen med vår kurator Pernilla eller vår pedagog Kristina. Varmt välkommen att hör av dig till oss på telnr 0722-425629, är det upptaget så skicka ett sms så ringer vi upp

Onsdagen den 3/3 och 10/3 träffas vi på förmiddagen utanför Hålehallstugan i Förslöv där vi leker, umgås och grillar. Vi står för grillen och ni tar själva med vad ni viill grilla/äta. Vi finns på plats från kl. 10. 

Torsdagen den 4/3 och 11/3 är det öppet inomhus på Bubblan för en familj i taget kl. 10-11.30. Ibland kan det kännas skönt att byta miljö, leka med andra saker, träffa någon annan vuxen……Välkomna om ni är friska, ni tvättar händerna när ni kommer och vi hjälps åt att hålla avstånd. Anmäl dig genom att skicka ett sms till  0738-52 54 94 eller mejl till Familjecentralen@bastad.se 

Fredagen den 5/3 och 12/3 är det öppet inomhus på Kullerbyttan för en familj i taget kl. 10-11.30. Ibland kan det kännas skönt att byta miljö, leka med andra saker, träffa någon annan vuxen……Välkomna om ni är friska, ni tvättar händerna när ni kommer och vi hjälps åt att hålla avstånd. Anmäl dig genom att skicka ett sms till  0738-52 54 94 eller mejl till Familjecentralen@bastad.se 

Hoppas vi ses och hörs!

Hälsningar Kristina (pedagog) och Pernilla (kurator)

Följ oss på Facebook “Familjecentral Båstads kommun” där vi lägger ut aktuell information om vår verksamhet.

Viktigt information till våra besökare:

  • Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
  • Har ni symtom som hosta, snuva, feber, nästappa, huvudvärk, muskel-och ledvärk ska ni stanna hemma. Ni är välkomna igen när ni varit fria från symtom i 48 timmar. För mer information se 1177.se.
  • Tvätta händerna när du och ditt barn kommer. Handsprit finns tillgängligt i våra lokaler. Vi hjälps åt att hålla avstånd.

Vår öppna förskola är en mötesplats för alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Här har du som förälder möjlighet att lära känna och byta erfarenheter med andra barnfamiljer och för barnen att leka med och lära känna andra barn. Vi har en sångstund varje dag vid ca kl. 11.00 och 15.00. Det finns också möjlighet att köpa en enkel fika till självkostnadspris. Vi har olika aktiviteter som pyssel, bakning, tematräffar m.m. Ni kan komma och gå som ni vill under våra öppettider, ingen anmälan behövs. Under pandemin erbjuder vi endast verksamhet utomhus och digitalt. Se ovan.

Varje termin erbjuder vi föräldrautbildningar i Aktivt föräldraskap. I nuläget är det svårt att säga när vi kan erbjuda dess kurser på grund av pandemin. Information om när det blir aktuellt läggs ut här på kommunens hemsida samt på vår Facebooksida.

På öppna förskolan arbetar Kristina Johansson, pedagog och samordnare. 0431-777 42, kristina.johansson2@bastad.se

Öppettider på Capio BVC:

  • Måndag – Torsdag kl. 8.00 – 17.00
  • Varannan fredag kl. 8.00-13.00

BVC erbjuder en välkomnande miljö med rådgivning och information, både enskilt och i grupp. BVC följer ditt barns hälsa och utveckling enligt det nationella barnhälsovårdsprogrammet samt ger stöd i ditt föräldraskap när ditt barn är 0-6 år.

På Capio BVC arbetar Helén Svensson, distriktsköterska barnhälsovård. Telefon till Capio BVC i Förslöv 0431-45 00 36.

Kurator:

  • Onsdagar kl. 9.30 – 15.00

Vår kurator heter Pernilla Helgesson. 0431-776 67, pernilla.helgesson@bastad.se.

Ibland kan det vara skönt som förälder/föräldrar att prata med någon enskilt som t.ex. handlar om föräldraskapet, relationer, familjen, vardagslivet eller något kring ditt barn som gör dig orolig eller osäker. Du och/eller din partner får gärna ta kontakt med vår kurator om ni känner behov av att prata med någon om smått som stort. Kuratorn har tystnadsplikt, samtalen registreras inte och är kostnadsfria.

Vi hälsar er varmt välkomna till oss på Familjecentralen Kullerbyttan! 

 

 

 

 

Kontakt

Familjecentralen Kullerbyttan

Margretetorpsvägen 4

269 73 Förslöv

Pedagog och samordnare

Kristina Johansson

kristina.johansson2@bastad.se

0431-777 42

Capio BVC

Distrikssköterska, barnhälsovård

Helén Svensson

BVC.Forslov@capiocitykliniken.se

0431-45 00 36

Kurator

Pernilla Helgesson

pernilla.helgesson@bastad.se

0431-776 67

 

BVC – barnavårdscentral:

Länk till BVC – barnavårdscentralen

Click to listen highlighted text!