Click to listen highlighted text!

Kullerbyttan, familjecentral i Förslöv

Senast ändrad: 17 jan, 2022

Varmt välkommen till Kullerbyttan i Förslöv! Vi finns här för dig och din familj!

På Kullerbyttan har vi en öppen förskola, kurator och samverkan med biblioteket. Verksamheten riktar sig till alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Vi finns i den charmiga Prästgården med en stor härlig trädgård att tillgå på Margretetorpsvägen 4 i Förslöv.

Med tanke på den stora smittspridningen som är nu så är det viktigt att ni är friska när ni besöker oss, vi håller avstånd och det finns handsprit att tillgå. På grund av pandemin har vi endast öppet inomhus för föräldrar med barn 0-18 månader och utomhus för äldre barn. Vi hoppas öppna upp inomhus även för lite äldre barn så fort smittspridningen har lugnat ner sig. Med tanke på att vi ska bli lagom många när vi ses så vill vi att ni skickar ett sms till oss när ni tänkt komma. Gör det till 0738-52 54 94. Välkomna!

Måndagar: Öppet kl. 9.00-12.00 inomhus för föräldrar med barn i ålder 0-18 månader.

Måndagar: Öppet kl. 13.00-15.00 utomhus i trädgården för föräldrar med barn i ålder 0-6 år.

Onsdagar: Öppet kl. 9.00 -12.00 inomhus för föräldrar med barn i ålder 0-18 månader.

Onsdagar: Öppet kl. 13.00-16.00 utomhus i trädgården för föräldrar med barn i ålder 0-6 år.

Vi leker, pysslar, sjunger och träffar andra föräldrar och barn. Kom och gå som det passar er under våra öppettider. Det finns kaffe/te till självkostnadspris. Önskar ni ta med något mellanmål/fika själva så går det bra.

Varmt välkomna! Hoppas vi ses! 

Hälsningar Kristina (pedagog) och Pernilla (kurator)

Följ oss gärna på Facebook och Instagram “Familjecentral Båstads kommun” där vi lägger ut aktuell information om vår verksamhet.

Vår öppna förskola är en mötesplats för alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Här har du som förälder möjlighet att lära känna och byta erfarenheter med andra barnfamiljer och för barnen att leka med och lära känna andra barn. Vi har en sångstund varje dag vid ca kl. 11.00 och 15.00. Det finns också möjlighet att köpa en enkel fika till självkostnadspris. Vi har olika aktiviteter som pyssel, bakning, tematräffar m.m. Ni kan komma och gå som ni vill under våra öppettider, ingen anmälan behövs. Under pandemin erbjuder vi endast verksamhet utomhus och digitalt. Se ovan.

Varje termin erbjuder vi föräldrautbildningar i Aktivt föräldraskap. Information om när det blir aktuellt läggs ut här på kommunens hemsida samt på vår Facebooksida.

På öppna förskolan arbetar Kristina Johansson, pedagog och samordnare. 0431-777 42, kristina.johansson2@bastad.se

Kurator:

  • Onsdagar kl. 8.00 – 16.30

Vår kurator heter Pernilla Helgesson. 0431-776 67, pernilla.helgesson@bastad.se.

Ibland kan det vara skönt som förälder/föräldrar att prata med någon enskilt som t.ex. handlar om föräldraskapet, relationer, familjen, vardagslivet eller något kring ditt barn som gör dig orolig eller osäker. Du och/eller din partner får gärna ta kontakt med vår kurator om ni känner behov av att prata med någon om smått som stort. Kuratorn har tystnadsplikt, samtalen registreras inte och är kostnadsfria.

Vi hälsar er varmt välkomna till oss på Familjecentralen Kullerbyttan! 

 

 

 

 

Kontakt

Familjecentralen Kullerbyttan

Margretetorpsvägen 4

269 73 Förslöv

Pedagog och samordnare

Kristina Johansson

kristina.johansson2@bastad.se

0431-777 42

Kurator

Pernilla Helgesson

pernilla.helgesson@bastad.se

0431-776 67

 

BVC – barnavårdscentral:

Länk till BVC – barnavårdscentralen

Click to listen highlighted text!