Click to listen highlighted text!

Föräldrautbildning – Aktivt föräldraskap

Senast ändrad: 25 jan, 2024

Vill du känna mer trygghet i ditt föräldraskap och utveckla din relation till ditt barn?

Båstads kommun har under ett antal år erbjudit föräldrar skrivna i kommunen att delta i föräldrautbildningen Aktivt föräldraskap. Vi erbjuder två olika kurser beroende på hur gammalt ditt/dina barn är; småbarnsföräldrar med barn i åldern 1-4 år och förskole – skolbarnsföräldrar med barn i åldern 5-12 år. Kursen varvar teori, filmklipp, dialog, diskussioner och övningar. Den är kostnadsfri och för småbarnsföräldrar är den vid 5 tillfällen och för förskole – skolbarnsföräldrar 6 tillfällen.

Ditt barn behöver inte en perfekt förälder, men du kan välja att förbättra det du vill förbättra och bli mer av den förälder som du vill vara. Aktivt föräldraskap är en kurs som bygger på ömsesidig respekt med självkänslan i centrum och syftar till att skapa tillit och förtroende mellan barn och förälder. Kursen kan hjälpa dig att stärka samhörigheten i familjen och få en smidigare vardag med färre konflikter. Låter det intressant? Anmäl dig gärna till nästa kurs. Inbjudan till höstens kurs kommer i början av höstterminen lite längre ner på denna sida samt på Unikum för förskola och skola, på våra öppna förskolor, BVC och öppna förskolans Facebook och Instagram (Öppen förskola Båstads kommun).

Ur innehållet;

  • Syftet med föräldraskapet
  • Kontakten i relationen – en viktig del i föräldraskapet
  • Föräldraskap – ledarskap
  • Frustrationsutbrott
  • Att förstå sitt eget och barnets beteende
  • Att skapa gemenskap och tillhörighet i familjen

Sagt av föräldrar som gått kursen;

Jag ser en ny glädje i föräldraskapet och har blivit tryggare i min föräldraroll.”

“Jag har fått konkreta verktyg att ta till i situationer som uppkommer. Jag har blivit mer lugn och fått en mer harmonisk tillvaro hemma.”

”Jag känner att stubinen har blivit längre och att jag tänker efter mer innan jag pratar. Den höga rösten kommer fram mer sällan och jag känner att vi kan resonera fram en lösning på ett bra sätt.”

Jag har hittat nya lösningar till samarbete med mitt barn och förstår mitt barns behov bättre.”

Läs mer om aktivt föräldraskap här

Bilderna är hämtade från Aktivt föräldraskap.

Kontakt

Samordnare för Aktivt Föräldraskap i Båstad

Kristina Johansson

Familjecentralen@bastad.se

0431-777 42

 

Click to listen highlighted text!