Click to listen highlighted text!

Bubblan, öppen förskola i Båstad

Senast ändrad: 7 maj, 2021

Varmt välkommen till Bubblan, öppen förskola med samverkan i Båstad! Vi finns här för dig och din familj!

På Bubblan har vi öppen förskola och kurator. Vi samverkar med Capio BVC Båstad och biblioteket. Verksamheten riktar sig till alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Bubblan finns på biblioteket, Lyckan 7 i centrala Båstad.

Vi följer Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydds råd och rekommendationer och därför erbjuder vi nu endast verksamhet utomhus och digitalt. 

Måndagen den 10/5: Vi träffas utanför Kullerbyttan kl. 10.00 och går på barnvagnspromenad. Efter det vid ca kl. 11-13 är vi trädgården för lek, prat och fika/lunch som ni tar med själva. Vill man inte vara med på promenaden kan man ansluta till trädgården vid kl. 11.  Kl. 14.00 erbjuder vi barnvagnspromenad igen.

Vår föräldratelefon är öppen tisdagar kl. 9-10, och kl. 11-14, och vi vänder oss till dig som har barn i åldern 0-6 år. Som småbarnsförälder har du kanske extra mycket att tänka på just nu, du har kanske ingen att vända dig till med dina frågor och funderingar. Du kanske känner dig ensam och isolerad eller bara vill prata om småbarnslivet. Vi på Familjecentralen i Båstad kommun vill stötta och hjälpa dig. Du kommer att få prata antingen med vår kurator Pernilla eller vår pedagog Kristina. Varmt välkommen att hör av dig till oss på telnr 0722-42 56 29, är det upptaget så skicka ett sms så ringer vi upp.

Onsdagen den 12/5 träffas vi i Kullerbyttans trädgård i Förslöv mellan kl. 10-13. Vi leker, umgås och det finns möjlighet att grilla. Det ni vill grilla/äta tar ni med själva.

Hoppas vi ses! Följ oss gärna på Facebook “Familjecentral Båstads kommun” där vi lägger ut aktuell information om vår verksamhet.                                                                                Hälsningar Kristina (pedagog) och Pernilla (kurator)

Viktigt information till våra besökare:

  • Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
  • Har ni symtom som hosta, snuva, feber, nästappa, huvudvärk, muskel-och ledvärk ska ni stanna hemma. Ni är välkomna igen när ni varit fria från symtom i 48 timmar. För mer information se 1177.se.
  • Tvätta händerna när du och ditt barn kommer. Handsprit finns tillgängligt i våra lokaler. Vi hjälps åt att hålla avstånd.

Vår öppna förskola är en mötesplats för alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Här har du som förälder möjlighet att lära känna och byta erfarenheter med andra barnfamiljer och för barnen att leka med och lära känna andra barn. Vi har en sångstund varje dag vid ca kl. 11.00 och 15.00. Det finns också möjlighet att köpa en enkel fika till självkostnadspris. Vi har olika aktiviteter som pyssel och tematräffar m.m. Ni kan komma och gå som ni vill under våra öppettider, ingen anmälan behövs. Under pandemin erbjuder vi endast verksamhet utomhus och digitalt. Se ovan.

På öppna förskolan arbetar Kristina Johansson, pedagog och samordnare. 0431–777 42, kristina.johansson2@bastad.se.

Kurator:

  • Tisdagar kl. 9.00 – 14.00

Vår kurator heter Pernilla Helgesson. 0431–776 67, pernilla.helgesson@bastad.se.

Ibland kan det vara skönt som förälder/föräldrar att prata med någon enskilt som t.ex. handlar om föräldraskapet, relationer, familjen, vardagslivet eller något kring ditt barn som gör dig orolig eller osäker. Du och/eller din partner får gärna ta kontakt med vår kurator om ni känner behov av att prata med någon om smått som stort. Kuratorn har tystnadsplikt, samtalen registreras inte och är kostnadsfria.

Varje termin erbjuder vi föräldrautbildningar i Aktivt föräldraskap. I nuläget är det svårt att säga när vi kan erbjuda dess kurser, på grund av pandemin. Information om när det blir aktuellt läggs ut här på kommunens hemsida samt på vår Facebooksida.

Gilla oss gärna på Facebook. Där kan ni ta del av vår verksamhet: Familjecentral Båstads kommun.

Vi hälsar er varmt välkomna till oss på öppna förskolan Bubblan i Båstad.

 

 

 

 

Kontakt

Bubblan finns på biblioteket, Lyckan 7 i centrala Båstad.

Pedagog och samordnare

Kristina Johansson

kristina.johansson2@bastad.se

0431-777 42

Kurator

Pernilla Helgesson

pernilla.helgesson@bastad.se

0431-776 67

 

Click to listen highlighted text!