Click to listen highlighted text!

Förlängning av lokala beslut efter nya nationella råd

Senast ändrad: 15 dec, 2020 | Corona, Nyhet, Toppnyheter, Uncategorized

Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Det gäller också vid firande av högtider.  Föreskrifterna gäller till och med den 30 juni 2021.

Det innebär att de lokala beslut som fattades av Båstad kommuns ledningsgrupp den 27 oktober kommer att förlängas under samma tidsperiod. Besluten kan komma att anpassas utifrån smittspridning och eventuella ändringar från myndigheter och regeringen.

Lokala beslut och verksamheter som påverkas
  • Biblioteken stängs med undantag för elever som utnyttjar lokaler på Båstads bibliotek samt för bokade besök.
  • Kompetenshubben stänger med undantag för bokade besök.
  • Café Biblos håller stängt.
  • Öppna förskolan stängs för inomhusaktiviteter.
  • Gällande besök till äldreboenden och lss-bostäder i kommunen vädjar man till anhöriga att avstå från besök. Besök genomförs i första hand digitalt. Ta kontakt med berört boende.
  • Uthyrning av idrottsanläggningar ställs in med undantag för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.
  • Samhällsbyggnads tillsynsbesök genomförs digitalt där det är möjligt.
  • Kommunhuset kommer fortsatt vara stängt för besökare. Endast bokade besök gäller. Boka ditt besök via telefon 0431-77000 eller info@bastad.se.
Stängda bibliotek - så kan du låna böcker

Kommunens ledningsgrupp har beslutat att alla folkbibliotek ska vara stängda i Båstads kommun tillsvidare med anledning av en oroväckande hög smittspridning av coronaviruset covid-19.

Har du en reserverad bok att hämta? 

Det går att reservera böcker till Båstads bibliotek och till Torekovs bibliotek.

Båstads bibliotek

Från och med den 1 december behöver du inte längre kontakta oss innan du kommer. Du lånar själv dina reserverade böcker i Hubben vid biblioteket, till vänster om trappan.
Låneautomaten finns på plats så att du kan låna och lämna böcker. OBS! Max 1 person i låneutrymmet. Du kan hämta böcker helgfria vardagar kl. 10-16, samt på måndagar kl. 10-18.

Torekovs bibliotek

I Torekov går det endast att hämta aviserade böcker på torsdagar kl. 15-17.

Önskar du få en hämtkasse med max fem böcker från Båstads bibliotek?

Om du vill ha en hämtkasse med max 5 böcker så ring eller maila biblioteket. Telefon: 0431-77088, mailadress: bastad.bibliotek@bastad.se
Hämtkassarna står innanför dörren i Hubben. Du kommer åt kassarna helgfria vardagar kl. 10-16, samt på måndagar kl. 10-18. Böckerna i hämtkassen är utlånade och klara

Vill du lämna böcker?

Bokinkasten i Båstad och Torekov är öppna. Alla andra inkast är stängda.

Click to listen highlighted text!