Click to listen highlighted text!

Eventuella felaktigheter i avgiftsbeslutet försenar fakturan från vård och omsorg

Senast ändrad: 23 jun, 2022 | Nyhet, Uncategorized

Vård och omsorg har uppmärksammat ett problem som kan ha påverkat ditt avgiftsbeslut. Ditt beslut om avgift kan vara felaktigt och kan komma att ändras. Till följd av problemet kommer din faktura för vård- och omsorgsavgiften skickas senare än vanligt.

Vård och omsorg bytte verksamhetssystem 2022. I samband med detta har vi uppmärksammat vissa problem med tidrapporteringen som ligger till grund för vård- och omsorgsavgiften. Det innebär att du kan ha fått ett felaktigt avgiftsbeslut och att det kan komma att ändras.

Till följd av detta skickas fakturorna ut senare än vanligt. Fakturan innehåller enbart avgift avseende trygghetslarm, matdistribution, hemsjukvårdsavgift och hjälpmedelsabonnemang. Fakturan avseende hemtjänstinsatser kommer senare.

– Vi beklagar det inträffade och hoppas att du har överseende med det. Nu är vi tacksamma om du inväntar vidare besked gällande avgiften. Just nu fokuserar vi på att kontroller att alla uppgifter är korrekta och återkommer när vi har korrekta uppgifter till underlaget för din faktura, säger Christin Johansson, socialchef i Båstads kommun.

Alla vård- och omsorgstagare med hemtjänstinsatser ska få ett brev hemskickat till sig med denna information.

Click to listen highlighted text!