Click to listen highlighted text!

Evakueringsboende inaktiverat

Senast ändrad: 13 apr, 2022 | Nyhet

Migrationsverket har meddelat Båstads kommun att man i närtid inte har behov av de akuta boendeplatser som kommunen har ställt i ordning åt ukrainare på flykt.

Båstads kommun har ställt i ordning ett antal evakueringsplatser i tron att man ska ta emot människor på flykt ifrån Ukraina. Migrationsverket har nu meddelat att behovet för akuta boendeplatser har minskat och de evakueringsboenden som Båstads kommun har anmält är inaktiverade.

– Lika ledsen som jag blir av att se alla dessa människor på flykt, lika glad blir jag av att se hur vi har kraftsamlat kring denna uppgift. Nu vill jag passa på att rikta ett sort tack till alla. Både anställda och frivilliga i civilsamhället har ställt upp på ett fantastiskt sätt. Nu ser det inte ut som att våra insatser behövs, men ingen vet hur situationen kommer att utvecklas, säger Charlotte Rosenlund Sjövall, kommundirektör i Båstads kommun.

Informationsmötet för dig som är intresserad av uppdrag som volontär kommer att hållas som planerat i kommunhuset den 1 april, klockan 13.00. Ursprungstanken var volontärer till evakueringsboendet men nu kan det bli aktuellt med andra uppdrag kopplat till de ukrainska personer som befinner sig i kommunen.

Click to listen highlighted text!