Click to listen highlighted text!

De får pris för Årets eldsjäl och Nolatopris

Senast ändrad: 4 maj, 2022 | Nyhet, Uncategorized

Varje år delas priserna Årets eldsjäl (tidigare ungdomsledarpriset) och Nolatopriset ut i Båstads kommun till framstående eldsjälar respektive bästa idrottsprestation. Det är nu klart att priset för Årets eldsjäl går till Inga Olsson från Förslövs IF och Greger Jinnemo från Grevie GIK. Årets Nolatopris går till tennisspelaren Vincent Almroth från Båstads Tennissällskap.

Priserna delas ut i samband med den årliga Näringslivsfesten i maj.

Årets eldsjäl

Årets eldsjäl är ett pris som delas ut till eldsjälar i Båstads kommun som lagt ner ett mångårigt och framgångsrikt arbete för att främja barn och ungdomars utveckling. Priset består av ett stipendium på 10 000 kronor per pristagare.

Årets pristagare av Årets eldsjäl är Inga Olsson från Förslövs IF och Greger Jinnemo från Grevie GIK som får priset med beskrivningarna och motiveringarna:

”Inga Olsson är en av de eldsjälar som år från år lägger ner väldigt mycket av sin tid för att säkerställa att ideella idrottsföreningar kan fortsätta sin kärnverksamhet. Inga har under många år varit en engagerad ledare, suttit i styrelsen som kassör, men i praktiken även fungerat som kanslist för Förslövs IFs verksamhet. Hon har under många år koordinerat driften av fotbollsanläggningen i Förslöv och är en klar drivkraft för alla de initiativ och projekt som krävs för att föreningen ska hålla sin anläggning i toppklass. En stor del av allt det arbete hon lägger ner har varit för att underlätta och förenkla för andra ledare att bedriva föreningens verksamhet. Det är personer som Inga som gör att den ideella föreningsverksamheten kan fungera och att barn och unga får möjlighet till en meningsfull sysselsättning. Inga Olsson personifierar Förslövs IF och hennes mångåriga insats är väl värd att uppmärksamma.”

”Greger Jinnemo har sedan 1985 varit ledamot i Grevie GIKs styrelse. Han kom i kontakt med föreningen tack vare sin hustru Vanja som spelade i damlaget, fångades upp av valberedningen och valdes in som ledamot i Grevie GIKs styrelse vid årsmöte i december 1985. Året därefter tog Greger över rollen som kassör i föreningen och har alltså i över 35 år (!) skött Grevie GIKs ekonomi på ett fantastiskt sätt så att ”munnen alltid rättats efter matsäcken”. Greger är en centralfigur i verksamheten och är med sitt stora Grevie-hjärta och sin integritet en ovärderlig kugge i föreningen. På Grevies hemmamatcher i fotboll ser Greger bland annat till att både kiosk och entré har nödvändiga kassor och oftast är det han själv som är speaker. En starkt bidragande orsak till att Grevie GIK kan ha en välskött anläggning och bedriva verksamhet från barngymnastik och ungdomsidrott till senioraktiviteter är att det finns eldsjälar som Greger, som år ut och år in arbetar tillsammans ideellt för föreningen”.

Nolatopriset

Nolatopriset delas ut för bästa idrottsprestation eller till framstående föreningsledare i Båstads kommun. Syftet med priser är att uppmuntra och premiera ungdomar, som har sina rötter i kommunen, till bra idrottsprestationer. Priset består av ett stipendium på 10 000 kronor.

Årets Nolatopris tilldelas Vincent Almroth med beskrivningen och motiveringen:

“Vincent är en mycket ambitiös, målinriktad och duktig junior. Vincent har ett stort spel och en positiv utvecklingskurva fysiskt, tekniskt och resultatmässigt under 2021. Vincent har nyligen tagits ut till Svenska Tennisförbundets sex juniorlandslagsläger under 2022 för 13-åringar samt till den grupp som kommer att representera Sverige vid sommarens Nordiska Juniorlandskamp”.

 

 

Click to listen highlighted text!