Click to listen highlighted text!

Dans och rörelse

Senast ändrad: 14 jul, 2022

Hugo Tham

Hugo Tham har i över 40 år frilansat som dansare, danspedagog, sångare, musikalartist och regissör/regiassistent i främst Skandinavien. Parallellt med sitt konstnärliga arbete på scen, med ett förflutet som specialpedagog inom estetiska läroprocesser för barn o unga har han bl.a. drivit fram Dans i skolan projekten i Sverige och det som idag kallas skapande skola.

Läs mer om Hugo Tham

Hugo Tham avslutade sin sceniska karriär på Göteborgsoperan 2007 och blev därefter rektor för Sveriges största eftergymnasiala dans och musikalutbildning Balettakademin och arbetade senast som utvecklare inom Kultur och hälsa på Region Halland. Hugo håller uppskattade föredrag och fortbildningar i ämnet ”röst, balans och dans” med fokus på personer med kognitiv sjukdom.

Idag frilansar han och arbetar mestadels med att implementera och möjliggöra terapeutisk dans för personer med kognitiv svikt. Inflyttad på heltid till Torekov 2018. Han har startat dans & balans grupper för seniorer, personer med Parkinson och stroke i Båstad och Torekov och hållit sommarkurser vid bl.a. Torekov artcenter, på Boarps hembygdsgård och i Fabriken Torekov.

Hugo Tham erbjuder bland annat också workshops med kreativ dans. Du får som deltagare pröva på dansövningar anpassade till din dagsform. Vi samtalar om andra sätt att tänka kring vad dans kan vara, andra ingångar till en dansaktivitet som alla kan delta i. Enkla sätt att hantera dans o rörelse för att väcka ett större intresse för rörelse och musik.


Kortfilm Seniordans i Torekov,
https://drive.google.com

Kontakt:
Mejl: hugotham@icloud.com
Telefon: 0708 820 207
Adress: Marieborgsplatsen 3c, Torekov

Click to listen highlighted text!