Click to listen highlighted text!

Vatten och avlopp i Båstad

Senast ändrad: 16 aug, 2022

Nordvästra Skånes vatten och avlopp, NSVA, sköter den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Båstad. Kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv, Åstorp, Perstorp och Örkelljunga äger NSVA tillsammans.

Dricksvattnet i Båstad består av grundvatten som tas från ett antal grundvattenborror runt om i kommunen. Hårdhetsgraden på vattnet varierar, men är på de flesta orter i Båstads kommun relativt hård. Hårdhetsgraden innebär att ju mjukare vatten, desto mindre rengöringsmedel och tvättmedel behöver man använda. Grundvattenmagasinen i Båstads kommun är begränsade, vilket innebär att det är svårt att få vattnet att räcka till vid hög förbrukning. Detta gäller särskilt under sommarhalvåret när mer vatten används. På grund av de begränsade vattentillgångarna utfärdas bevattningsförbud vid behov.

Kundservice för felanmälan och frågor

Om du har kund- eller fakturafrågor, vill göra en felanmälan om till exempel vattenläckor eller har andra funderingar kring kommunalt vatten och avlopp ska du vända dig till NSVA på telefon 010-490 97 00, e-post kundservice@nsva.se eller via NSVAs webbplats. Du kan göra akuta felanmälningar dygnet runt.

På NSVA:s webbplats hittar du information om eventuella driftproblem och aktuell driftinformation 

Strategi för vatten och avlopp

I Båstads kommun finns cirka 2700 fastigheter med enskilt avlopp. I områden där bebyggelsen förtätas blir det svårt att lösa vatten- och avloppsfrågan med enskilda anläggningar som ska uppfylla de allt strängare kraven på rening. Med tiden uppstår ett behov av allmänna avloppslösningar. En strategi för vatten och avlopp på landsbygden har tagits fram av NSVA och Båstad kommun. Strategin antogs av kommunfullmäktige den 17 februari 2017. Du kan ta del av strategin i högerkolumnen.

Strategin innebär kortfattat att NSVA tillsammans med Miljöförvaltningen har upprättat en tidsangiven utbyggnadsplan för områden på landsbygden. Utifrån vissa kriterier har man prioriterat tätbebyggda områden på landsbygden som ännu inte är anslutna till kommunalt avlopp.

 

Kontakt

Nordvästra Skånes vatten och avlopp (NSVA)

Besök oss
Rönnowsgatan 10
Visa på karta

Öppettider
Vardagar: 8:00-16:30
Lunchstängt: 12:00-12:30
Övrig tid: Enbart akut felanmälan

Kundservice
010-490 97 00

E-post: kundservice@nsva.se
Till NSVA:s webbplats

Click to listen highlighted text!