Click to listen highlighted text!

Strandstädning

Senast ändrad: 6 sep, 2021

Varje år spolas mycket skräp upp längs kommunens kust. För att ge oss renare stränder och hav måste vi alla hjälpas åt att hålla dem rena.

Båstads kommun arbetar för en hållbar utveckling och tillsammans med bland annat Håll Sverige Rent, Kattegatts kustvattenråd, Naturvårdsverket samt lokala skolor och idrottsföreningar hjälps vi åt att minska nedskräpningen.

Strandstädarkartan Kattegatt

Strandstädarkartan Kattegatt är ett interaktivt verktyg där alla som är med och städar stränder kan gå in och medverka i städinitiativ och uppmärksamma behov av städning i kustområden.

Strandstädarkartan är framtagen av Västkuststiftelsen från projektet Ren kust. Projektet är ett samarbete mellan sju kustkommuner, från Kungsbacka i norr till Ängelholm i söder.

Kartan och mer information om hur den fungerar hittar du på Strandstädarkartan Kattegatts webbplats

Strandkarta Kattegatt Båstads kommun

Strandstädarkartan Kattegatt, Båstads kommun.

Låna material för städning i Båstads kommun

Möjlighet till att låna material och utrustning för större städgrupper finns (minst 10 deltagare). Kontakta johan.martensson@bastad.se för att boka utrustning och bestämma plats för upphämtning av skräp. Gäller för städning i Båstads kommun.

Om du hittar något som skulle kunna räknas som farligt avfall – till exempel batterier eller dunkar med okänt innehåll – vill vi att du meddelar oss detta så att vi kan ta om hand avfallet på rätt sätt.

Kontakt

Medborgarservice
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns medborgarservice är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Visa karta

Click to listen highlighted text!