Click to listen highlighted text!

Mobila verksamheter

Senast ändrad: 11 feb, 2021

Vill du starta en mobil eller tillfällig livsmedelsverksamhet? Du kanske vill börja sälja korv från en korvvagn eller sätta upp ett livsmedelsstånd på en marknadsplats. I Sverige omfattas tillfälliga och mobila verksamheter av samma livsmedelslagstiftning som övriga livsmedelsverksamheter och innan du sätter igång med försäljningen måste du registrera din verksamhet.

 

 

Registrering

Innan du sätter igång med försäljningen måste du registrera din verksamhet. I första hand krävs ett registreringsbevis från miljönämnden i din hemkommun. Intyget ska finnas till hands och kunna visas upp vid inspektion av verksamheten. Är din hemkommun Båstad ska registreringen göras till oss på miljöavdelningen. Registreringsblankett hittar du i högerkolumnen. Vill du hellre ha blanketten tillsänd i posten så är du välkommen att höra av dig till miljöavdelningen så skickar vi den till dig. Vi meddelar dig skriftligt så fort din verksamhet har registrerats hos oss.

 

Fler frågor?

Har du flera frågor angående mobila eller tillfälliga verksamheter är du välkommen att kontakta oss på miljöavdelningen.

Click to listen highlighted text!