Click to listen highlighted text!

Bygglov eller inte

Senast ändrad: 21 okt, 2022

Du behöver bygglov om du ska bygga ett nytt hus eller bygga till det du redan har. Det behövs även om du vill ändra utseende på ditt hus, bygga murar och plank, sätta upp skyltar och en del annat.

 

Om du vill bygga nytt, bygga om eller bygga till får det inte göras på ett sätt som medför fara eller problem för till exempel dina grannar. Oavsett om det du vill göra kräver bygglov eller inte, är det alltid bra att prata med grannarna om de planer du har. Det du vill göra får heller inte gå emot de planer som finns för hur området ska utvecklas. Därför behöver du ofta bygglov. Men du behöver inte alltid söka bygglov. Vissa saker får du göra på ditt en- och tvåbostadshus utan bygglov. Kontakta bygglov för att få reda på vad som gäller för just din fastighet.

Om du vill bygga nytt på en obebyggd tomt utanför detaljplanerat område är det ofta bra att söka förhandsbesked innan du söker bygglov.

Även om du inte behöver bygglov för det du vill göra, kan det vara anmälningspliktigt. Du kan läsa mer om anmälan här.

Behöver just ditt projekt lov? Klicka på länken här för att läsa mer i Plan- och bygglagen. Mycket information finns även på Boverketes hemsida “kunskapsbanken”.

 

Bygglovregler vid evenemang

Under evenemangsperioden finns det ett stort behov av att kortare tid sätta upp tält, skyltar, plank mm. För årligt återkommande byggnader mm går det att söka ett så kallat säsongslov. Läs om vilka bygglovregler som gäller vid evenemang i Båstad.

Kontakt

Samhällsbyggnad
Telefontider bygglovhandläggare

Måndag 11-12
Tisdag 11-12
Torsdag 11-12
Fredag 11-12

Telefon medborgarservice 0431-770 00

Skicka meddelande till samhällsbyggnad

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Visa karta

Click to listen highlighted text!