Click to listen highlighted text!

Avfall och återvinning

Senast ändrad: 1 nov, 2023

Sophämtning

I Båstad är det NSR (Nordvästra Skånes Renhållnings AB) som ansvarar för sophämtningen. På NSR:s hemsida hittar du all information om den service NSR erbjuder i Båstads kommun och tips om hur du sorterar för en hållbar framtid.

Här kommer du till NSR:s sida om återvinning och sophämtning

Kontakta NSR:s kundservice om du har frågor, till exempel om hämtningsdagar. Kontaktuppgifter ser du här till höger.

Ändrad sophämtning vid helger

Runt större helger hämtar NSR ibland dina sopor en dag tidigare eller senare än vanligt. Förändringarna gäller i de fallen både flerfamiljsfastigheter och villor och omfattar också hämtning av grovsopor och trädgårdsavfall.

Du hittar information om ändrade hämtningsdagar på NSR:s webbplats

Tänk även på att öppettiderna på NSR:s återvinningscentraler ändras i samband med storhelger. Till exempel under Midsommarafton och midsommardagen är alla NSR:s återvinningscentraler stängda.

Återvinningsstationer

Privata hushåll kan lämna förpackningar och tidningar på obemannade återvinningsstationer som finns på flera platser i kommunen. Återvinningsstationerna sköts av FTI AB. Sök din närmaste återvinningsstation.

Rullande återvinningscentral

Lämna avfall i en rullande återvinningscentral? Läs mer om NSR:s återvinningstjänst på hjul.

Grönyta för trädgårdsavfall i Båstad

I avsaknad av en återvinningscentral i Båstad behövs en plats att lämna in trädgårdsavfall. Läs mer om projektet Grönyta Båstad via NSR.

Ansök om dispens från renhållningsordningen

Miljöavdelningen på Båstads kommun ansvarar för alla dispensansökningar enligt renhållningsordningen. Du kan till exempel ansöka om att få dela sopkärl med din granne eller ansöka om uppehåll i sophämtningen. Här kommer du till Båstads kommuns sida för ansökan.

Rapportera farligt avfall

Från och med den 1 november 2020 ska alla verksamheter som producerar någon form av farligt avfall – som t.ex. elektronik, lysrör, färg och kemikalierester – rapportera in uppgifter till ett nationellt register. Rapportering till avfallsregistret gör du här via Naturvårdsverket med hjälp av e-legitimation.

Kontakt

NSR Kundservice

Besök oss
Hjortshögsvägen 1
251 89 Helsingborg

Telefonnummer
042-400 13 40

Öppettider
Måndag, tisdag, onsdag, fredag
08:00-16:30
Torsdag
08:00-15:00
Lunchstängt, 12:00-12:30

Till nsr.se/kundservice

Click to listen highlighted text!