Click to listen highlighted text!

Bjäre Kraft gräver ner ny elkabel längs väg 105

Senast ändrad: 10 jan, 2020

I tisdags påbörjade Bjäre Kraft arbetet att gräva ner en ny huvudledning för el längs väg 105, strax utanför Förslöv. Om allt går som förväntat kommer jobbet vara klart med februari månads slut.

Arbetet längs väg 105 ingår i ett projekt att byta en huvudledning mellan Förslöv och Vejbystrand. En delsträcka gjordes tidigare i samband med fiberarbete och det är resterande sträcka på 2,8 kilometer som Bjäre Kraft jobbar med nu. Elledningen försörjer såväl Vejbystrand som Magnarp, Björkhagen och Stora Hult med el. Arbetet med att byta kabeln mellan Förslöv och Vejbystrand görs till en kostnad på drygt fem miljoner kronor.

Under arbetets gång behöver Bjäre Kraft stänga av ett körfält och använder trafikljus för att styra trafiken. Ett körfält kommer alltid vara öppet.

Bjäre Kraft arbetar hela tiden med att förstärka och förbättra elnätet på Bjäre. Till exempel pågår samtidigt arbetet med att byta ut elkabel på Köpmansgatan i Båstad och till våren ska den kabeln på havsbottnen mellan Torekov och Hallands Väder plockas upp.

Ytterligare information kan fås av Bjäre Kraft

Kontakt

Kundcenter
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns kundcenter är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Click to listen highlighted text!