Click to listen highlighted text!

Bjäre hjälps åt!

Senast ändrad: 28 apr, 2020

Vill du bli volontär?

Med anledning av Coronavirusets spridning så vill vi ta tillvara de frivilliga krafter som finns i Båstads kommun och du kan anmäla dig som volontär. Att vara volontär innebär att du gör en frivillig, viktig insats för en medmänniska.

Just nu behövs din insats för att hjälpa äldre personer och personer i andra riskgrupper att handla mat och andra varor, låna böcker på biblioteket eller göra andra ärenden i samhället. Som volontär bestämmer du själv hur mycket tid du vill avsätta och vilka tider som passar just dig. Varje insats, hur liten den än är, är viktig.

Uppdraget som volontär är frivilligt och ingen ersättning utgår. Volontärverksamheten är ett komplement till övriga verksamheter inom kommunen och ersätter inte personal.

Om ditt åtagande som volontär

Som volontär ska du:

  • vara helt symtomfri när du genomför uppdrag.
  • iaktta ett gott och värdigt bemötande gentemot mottagaren av insatsen.
  • inte föra vidare uppgifter om personliga förtroenden eller förhållanden som du får vetskap om i uppdraget.
  • inte ta emot ersättning eller gåvor för de volontära insatser du utför.
  • inte befatta dig med enskilda personers pengar, värdehandlingar eller nycklar.

Möjliga uppgifter:

  • Handla åt någon. Detta förutsätter att du som volontär är beredd att ligga ute med kostnaden och att både mottagare och volontär har Swish. Det förutsätter vidare att man kommer överens om att lämna varor utan att få nycklar till, eller gå in mottagarens hem.
  • Hämta ut och leverera beställda böcker från bibliotek.
  • Finnas till hands för telefonsamtal i vardagen för att bryta ensamhet.
  • Andra ärenden


Förkylningssymtom

När du anmäler dig som frivillig försäkrar du oss att du inte har några som helst symtom på smitta, inte heller lätta symton. Om du, efter att du har skickat in din anmälan, uppvisar symtom måste du omgående ta kontakt med oss och berätta detta.

Kontaktuppgifter

För att anmäla ditt intresse av att vara volontär fyll i webbformuläret nedan:

Ansökan om att bli volontär för Båstads kommun

 

Verification

Behöver du hjälp av en volontär?

Tillhör du någon av de riskgrupper som enligt Folkhälsomyndigheten har störst risk att bli allvarligt sjuk om du smittas av covid-19, coronaviruset?

Ibland kan det ta emot att be om hjälp men det här är en särskild situation där väldigt många behöver andra människors hjälp. Det finns många som vill hjälpa dig med det du behöver!

Saknar du några livsmedel hemma? Vill du låna en bok på biblioteket? Behöver du hjälp med något annat ärende?

Tveka inte att höra av dig antingen genom att ringa: 0431-777 60 (vardagar 8.00-16.30) eller fylla i webbformuläret här nedan:

Ansökan om att få hjälp av en volontär

 

Verification

Så här gör det lokala näringslivet för att underlätta för dig som tillhör en riskgrupp

Utöver det som enskilda personer och Båstads kommun gör för att underlätta för dig som tillhör en riskgrupp gör även det lokala näringslivet stora insatser för att anpassa sina verksamheter så att du ska kunna fortsätta att ta del av deras utbud, trots att du uppmanas att begränsa dina sociala kontakter.

Här kan du se på vilket sätt de olika företagen arbetar för att underlätta för dig.

Har du som företagare gjort något extra för att underlätta för riskgrupper att ta del av dina varor eller tjänster? Maila naringsliv@bastad.com och berätta för att få med ditt initiativ på listan i länken ovan.

Folder - Till dig som är volontär
Click to listen highlighted text!