Click to listen highlighted text!

Båstads kommun gör årets konstrunda digital

Senast ändrad: 8 apr, 2020

Årets konstrunda är inställd men Båstads kommun presenterar här en alternativ lösning. Nu kan du ta del av Bjärekonstnärers verk digitalt på kommunens webbsida. 

Påskhelgen är för många synonymt med konstrunda. Konstrundan ger besökarna en unik chans att komma i direkt kontakt med de utställande konstnärerna, och på långfredagen varje år inleds årets konstrunda i nordvästra Skåne. I mars kom dock beskedet om att årets konstrunda blir inställd på grund av rådande coronapandemi.

Nu mer än någonsin har vi behov av att få uppleva och vara delaktiga i kulturella uttryck. Därför har Båstads kommun valt att presentera en alternativ lösning till årets konstrunda.

Konstnärer på Bjäre som skulle medverkat i den ordinarie konstrundan har blivit kontaktade och erbjudits plats på Båstads kommuns digitala konstrunda.

– Vi har hittat alternativa möjligheter för att ge våra invånare  chans att ta del av den konst som våra lokala konstnärer skulle ha visat på Konstrundan Skåne nordväst 2020 säger Helene Steinlein, kulturskolechef och kulturstrateg på Båstads kommun.

bastad.se/konstrundan-2020 finns möjlighet att ta del av konstnärer som är verksamma i Båstads kommun.

Click to listen highlighted text!