Click to listen highlighted text!

Båstads kommun förbereder ett digitalt nationaldagsfirande

Senast ändrad: 12 maj, 2020

Det blir ett gemensamt nationaldagsfirande även i år, om än ett annorlunda sådant. På grund av rådande omständigheter har Båstads kommun fått hitta ett annat sätt som välkomnar alla kommuninvånare att fira nationaldagen tillsammans. Lösningen blir en film med ett förinspelat firande i Bjäre Härads Hembygdspark.

Den 27 maj påbörjas filminspelningen i Bjäre Härads Hembygdspark. Resultatet blir ett alternativt firande i form av en film fylld med sång, tal, musik och flagghissning.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda ett alternativt nationaldagsfirande med ett fantastiskt innehåll. Vi kommer att anstränga oss för att nå ut till så många som möjligt av dem som bor och vistas i vår kommun. Vi hoppas och verkar för att även dem som bor i något av kommunens boenden ska få ta del av det här kulturella utbudet, säger Helene Steinlein, kulturchef och kulturskolechef på Båstads kommun.

Under firandet kommer Carolina Söderman och Peter Hallström, som bland annat har skrivit sånger som “Håll mitt hjärta”, “Viskar en bön” och “Kärleksvisan”, för första gången att framföra en nyskriven hyllningssång till Bjärebygden som en del i en repertoar bestående av ett antal sånger.

Svenska flaggan kommer att som vanligt hissas och kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein håller ett tal till kommunens invånare. Medverkar gör även skolchef Inga-Britt Henriksson samt turism- och näringslivschef Karin Bengtsson.

Kulturskolan deltar med två sångelever och vi får också njuta av inspelad musik av Laholms manskör. Ordförande i Bjäre Härads Hembygdsförening avslutar firandet.

Filmen kommer att marknadsföras i olika sociala medier och publiceras på Båstads kommuns webbplats. Den kan ses när man önskar från och med den 6 juni.

– Vår önskan är att förmedla hopp, framtidstro och gemenskap även om vi inte kan träffas fysiskt, säger Helene Steinlein.

Click to listen highlighted text!