Click to listen highlighted text!

Båstad är Årets Skåneledskommun

Senast ändrad: 24 nov, 2022 | Nyhet

Båstads kommun har fått motta priset som Årets Skånedledskommun. Priset delades ut onsdagen den 27 oktober på Regionhuset i Malmö.

– Vi är oerhört glada och stolta av att ha fått utmärkelsen Årets Skåneledskommun. Det är jätteroligt och en fantastisk bekräftelse på allt det arbete personalen lägger ned med att underhålla och utveckla lederna i kommunen. Nu fortsätter vi arbetet med att ge kommuninvånare samt besökare fantastiska vandringsupplevelser av stort värde, säger Magnus Andersson, fritidschef Båstads kommun,

Stiftelsen Skånska Landskap förvaltar Skåneleden på uppdrag av Region Skåne som står bakom priset. Juryns motivering löd:

”Det är inte korvarna som avgjort årets val av Skåneledskommun. Snarare ett idogt arbete med att hitta nya vägar för att ge besökarna upplevelser av stort värde. Teamet som arbetar med underhåll och ledutveckling har sannerligen placerat kommunen på, inte bara den regionala, utan även den nationella vandringskartan. Och visst är det underbart när bollar och välspända håvar får konkurrens av knarrande kängor och vältrampande stigar. För en hög ambition och en alltid omedelbar återkoppling. Årets Skåneledskommun: Båstad”.

Click to listen highlighted text!