Click to listen highlighted text!

Återvinningscentral i Båstad stänger 30 mars

Senast ändrad: 4 jun, 2019

Lördag 30 mars är sista dagen som Båstads återvinningscentral i Svenstad håller öppet. Återvinningscentralen stängs eftersom deponin, som utgör större delen av anläggningen, måste vara sluttäckt senast den 31 december 2019 enligt ett beslut från mark- och miljödomstolen. Detta innebär att från och med 31 mars hänvisas du att lämna ditt avfall till återvinningscentralen i Ängelholm.

Öppettider och adress till återvinningscentralen i Ängelholm

Vanliga frågor och svar om återvinningscentralen

Vad gör NSR och Båstads kommun nu?

Vi arbetar för att kunna öppna en tillfällig återvinningscentral på Profilvägen i Förslöv. Därutöver pågår en planprocess för att pröva om en ny återvinningscentral kan ligga i ett område intill Bokesliden/Killerödsvägen norr om Förslöv.

Få grovavfall och trädgårdsavfall hämtat vid fastigheten

Du har möjlighet att få grovavfall hämtat vid fastigheten. Du som har ett villaabonnemang har rätt att få grovavfall hämtat vid din fastighet sex gånger om året. Hämtningen ingår i den avfallstaxa du betalar för din villafastighet. Boka hämtning av grovavfall

Du kan också få ditt trädgårdsavfall hämtat vid din fastighet genom att starta ett abonnemang för ett trädgårdskärl. Från vecka 9 till slutet av vecka 48 töms kärlet varannan vecka. Det finns två olika storlekar att välja mellan, 190 liter eller 370 liter, och de kostar 800 kr respektive 950 kr per år. Kontakta NSR Kundservice för att starta ett sådant abonnemang. Du kan läsa mer på NSR:s webbplats.

 

Click to listen highlighted text!