Click to listen highlighted text!

Senior sport school

Senast ändrad: 5 jul, 2023

Senior sport school är en kurs där vi kombinerar social gemenskap, kunskap, glädje med rörelse. Prova på olika fysiska aktiviteter, tematräffar med fokus på hälsa, laga hälsosam mat och få utbildning i hjärt-och lungräddning. Kursen lämpar sig för seniorer som vill träffa vänner, komma igång med fysisk aktivitet, alternativt lätt rehab från sjukdom, skada eller operation.

Informationsmöte

Vill du veta mer om kursen? Då är du välkommen till ett öppet informationsmöte torsdagen den 31 augusti. På mötet kommer vi berätta mer om innehållet och ta in anmälningar till kursen.

När: 31 augusti kl 14-15

Plats: Sessionssalen Båstads kommunhus. Vångavägen 2.

Vad händer på Senior Sport School?

Då du deltar i Senior Sport School kommer du att få möjlighet att prova på olika aktiviteter och medverka i studiecirkel med fokus på hälsosamt åldrande. Du får även ta del av föreläsningar i skadeförebyggande träning, utbildning i hjärt- och lungräddning och vara med i en praktisk matlagningskurs.

Under 12 veckor kommer ni att träffas två gånger i veckan. Ena dagen kommer ni att ha föreläsning eller tematräff och andra dagen kommer ni att ha fysisk aktivitet.

Senior Sport School är en satsning i samverkan mellan Region Skåne, Skåneidrotten och Båstads kommun. Syftet med Senior Sport School är att främja ett gott och hälsosamt åldrande där vi utgår ifrån de fyra hörnpelarna: social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor.

Samordnare

Pia Ferm
0431-773 78
pia.ferm@akademi.bastad.se

Click to listen highlighted text!