Click to listen highlighted text!

Senior sport school

Senast ändrad: 28 jun, 2021

Känner du att du vill komma ut och röra på dig lite och knyta kontakter? Vill du prova på olika aktiviteter och lära dig laga god och nyttig mat tillsammans med andra?

Senior Sport School är en satsning i samverkan mellan Region Skåne, Skåneidrotten och Båstads kommun. Syftet med Senior Sport School är att främja ett gott och hälsosamt åldrande, där vi utgår ifrån de fyra hörnpelarna: social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor.

Då du deltar i Senior Sport School, kommer du att få möjlighet att prova på olika aktiviteter och delta i en studiecirkel med fokus på hälsosamt åldrande. Du får även ta del av föreläsningar i skadeförebyggande träning och utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR), dessutom får du delta i en praktisk matlagningskurs.

Under 12 veckor kommer ni att träffas två gånger i veckan. En dag i veckan kommer ni att ha någon form av föreläsning eller tematräff och en dag i veckan kommer ni att ha någon form av fysisk aktivitet.

Vi ser ljust på framtiden och hoppas kunna starta upp en kurs hösten 2021. Ett femtiotal seniorer har anmält sitt intresse och står i kö, därför kommer vi inte att ha något informationsmöte i år.

 

 

Samordnare

Pia Ferm
0431-773 78
pia.ferm@akademi.bastad.se

Click to listen highlighted text!