Vill du göra skillnad för andra människor som är i behov av vård och omsorg? Utbildningen vänder sig till dig som vill utbilda dig till undersköterska samtidigt som du studerar svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller gymnasial.
Omfattning: 1 500 poäng, 81 veckor
Start: preliminärt januari 2025
Sista ansökningsdag: 24 november 2024
Studieort: Båstad/distans. Studiebesök och praktik på annan ort kan förekomma.
Studietakt: 100 procent; yrkeskurser 75 procent, svenska 25 procent
En undersköterska arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Det här är ett yrke för dig som tycker om att arbeta med människor.
Utbildningens upplägg
Utbildningen är en kombinationsutbildning för dig som vill läsa svenska som andraspråk samtidigt som du utbildar dig till undersköterska. Nivån på svenskan anpassas efter dina tidigare kunskaper och förutsättningar. passar både dig som redan har erfarenhet av arbete inom vården och dig som aldrig har arbetat inom vården.
Utbildningen innehåller fördjupande kunskaper om människokroppen, sjukdomar, läkemedel, medicinsk terminologi och psykologi.
Arbetet kan innebära tunga lyft och obekväma arbetstider (kvällar och helger, eller på natten).
Efter utbildningen
Du kan till exempel arbeta inom äldreomsorg, hemvård, vårdcentral eller på sjukhus. Du kan också arbeta som personlig assistent eller skötare för personer med psykisk och fysisk funktionsnedsättning.
Film om utbildningen
Klicka på bilden för att se filmen på YouTube där studerande på Akademi Båstad berättar om utbildningen Trädgårdsarbetare.
Kort om utbildningen
Avgift
Utbildningen är kostnadsfri. Litteratur bekostas av dig som elev. Du ansvarar själv för resor till och från praktikplats och skola.
Förkunskaper
Godkänt betyg i svenska motsvarande grundskolekunskaper. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.
CSN
Du kan ha rätt till studiestöd från CSN.
Utbildningsort
På plats i Båstad och digitalt. Studiebesök och praktik på annan ort kan förekomma.
Arbetsplatsförlagd tid
Under utbildningen ingår praktik.
Övrigt
Du behöver tillgång till dator (PC, Mac) med internetanslutning samt någon form av ordbehandlingsprogram till exempel Word.
Ansökan
Du ansöker till utbildningen hos studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun. Du som bor i Båstads kommun vänder dig till studie- och yrkesvägledaren på Akademi Båstad Vuxenutbildning.
Studie- och yrkesvägledare
Akademi Båstad vuxenutbildning
Vill du veta mer?
Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om utbildningen.
Roger Kvarnhammar
Vårdlärare
Fredrik Ullbing
Vårdlärare