En kvinna står med en mugg i handen på en stig omgiven av träd. 

Hållbar utveckling inom besöksnäringen

Förbättra din karriär inom besöksnäringen med vår kurs i hållbar utveckling! Är du redan yrkesverksam inom besöksnäringen och vill ta ditt arbete till nästa nivå? Vår kurs är designad för att höja din kompetens och ge dig de verktyg du behöver för att möta framtidens utmaningar.

Omfattning: 30 YH-poäng, 6 veckor

Start: vecka 36 2024

Sista ansökningsdag: stängd för ansökan

Studieort: Båstad

Studietakt: 100 procent

Vill du utvecklas på det personliga planet och i din yrkesroll? Vill du utveckla din verksamhet där du är tryggare och säkrare i din roll? Då är detta utbildningen för dig!

Utbildningens inriktning

Under utbildningen kommer du bland annat att:

  • beskriva och sammanfatta miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet samt de globala kriterierna för hållbar turism.
  • reflektera över trender och utmaningar, kritiskt granska information och diskutera affärsfördelar kopplade till hållbarhet.
  • analysera hållbarhetsarbetet i verksamheter, och föreslå konkreta och strategiska åtgärder för att förbättra hållbarheten.

Efter avslutad kurs kommer du att ha den nödvändiga kunskapen och färdigheterna för att självständigt kunna agera som en kreativ problemlösare inom hållbar turism, redo att driva förändring och göra skillnad.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighetskrav

Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet eller motsvarande förutsättningar krävs för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Reell kompetens

Du som helt eller delvis saknar grundläggande behörighet och särskilda förkunskapskrav kan åberopa reell kompetens. Detta innebär att du ber oss pröva din behörighet på andra grunder än formella betyg.

Särskilda förkunskaper

Minst ett år på heltid (eller motsvarande på deltid) dokumenterad yrkeserfarenhet inom besöksnäringen i en roll kopplad till utvecklingsarbete, hållbarhetsarbete eller samordning.

Urval

Vid fler sökande än antalet studieplatser startar en urvalsprocess där du som är behörig sökande erbjuds att göra en skriftlig uppgift. Sökande med högst resultat kommer att erbjudas en plats på utbildningen. Syftet med särskilt prov är att mäta dina generella färdigheter och förmåga att tillgodogöra dig utbildningen samt för att öka dina möjligheter att bli antagen.

Särskilt pedagogiskt stöd

Särskilt pedagogiskt stöd innebär olika former av insatser och åtgärder för dig som upplever svårigheter i studiesituationen. Om du är i behov av särskilt pedagogiskt stöd ska du kontakta utbildningsledaren och berätta om vilka insatser du kan behöva i dina studier. Du och utbildningsledaren kartlägger tillsammans ditt behov av särskilt pedagogiskt stöd och upprättar en eventuell handlingsplan.

Jessica Johansson

Utbildingsledare

Ansökan

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: