En man sitter vid en bärbar dator och blickar ut över havet. 

Digital omställning mot Agenda 2030

Vill du ligga steget före i din karriär och samtidigt bidra till en bättre värld? Vår kurs hjälper dig att förstå och använda teknik för att lösa problem, vilket gynnar både ekonomin, människor och naturen. Du får lära dig hur teknik kan skapa nya jobb och möjligheter, och hur du kan använda den för att förbättra företag och organisationer.

Omfattning: 30 YH-poäng, 12 veckor

Start: 16 september 2024

Ansökan: stängd för ansökan

Studieort: Distans

Studietakt: 50 procent

Kursen riktar sig till yrkesverksamma som driver förändringsarbete och vill utveckla sin kompetens inom digitala verktyg. Vi lär dig hur du kan effektivisera och utveckla din verksamhet och samtidigt bidra till de globala hållbarhetsmålen.

Kursens innehåll

Med Agenda 2030 som grund, lär vi dig hur du använder digitalisering för att frigöra rätt resurser och utveckla verksamheten på ett hållbart sätt. Digitalisering är en het fråga för många verksamheter idag, men det är inte alltid lätt att veta hur man ska gå tillväga. I den här kursen får du praktiska verktyg för att leda och driva digital omställning, och säkerställa att din organisation är redo för framtiden.

Innovation och teknologiska framsteg är nyckeln till hållbara lösningar för ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar. Genom att ta del av vår kurs kan du hjälpa till att skapa nya marknader och arbetstillfällen, vilket bidrar till en effektiv och jämlik resursanvändning. Rätt använd, är digitalisering ett kraftfullt verktyg för att nå de globala målen för hållbar utveckling.

Digitalisering betyder att använda teknik för att göra saker enklare och bättre. Kursen handlar om hur vi kan använda digitalisering för att göra saker på ett smart sätt och för att hjälpa världen att bli bättre.

Vi tittar på hur saker görs nu och försöker hitta sätt att göra dem ännu enklare, vilka tekniska verktyg vi kan använda för att göra jobbet lättare och spara tid, på ett hållbart sätt!

Genom att lära dig hur digitala verktyg och processer fungerar kan du göra arbetsuppgifter snabbare och enklare. Det frigör tid och resurser som kan användas på andra viktiga saker.

Genom att använda digitalisering för att förenkla processer och skapa en hållbar arbetsmiljö kan vi spara naturresurser och minska miljöpåverkan. Detta är viktigt för att uppnå hållbara mål och bevara vår planet.

Digitalisering ger dig tillgång till mer information och data som du kan använda för att fatta smartare beslut. Du kan analysera trender och mönster för att anpassa din verksamhet efter vad som fungerar bäst.

Genom att lära dig om digitala verktyg och tekniker kan du vara mer öppen för innovation. Du kan komma på nya sätt att göra saker på och hitta lösningar på utmaningar som du inte tidigare tänkt på.

Företag som är duktiga på digitalisering har ofta en fördel gentemot sina konkurrenter. Genom att lära dig dessa färdigheter kan du hjälpa ditt företag att vara konkurrenskraftigt och anpassa sig till en alltmer digital värld.

Genom att förstå och använda digitala verktyg utvecklar du din kompetens och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. Det kan öppna upp nya möjligheter för dig i din karriär.

Digitalisering är en viktig del av framtidens arbete. Genom att lära dig dessa färdigheter blir du bättre rustad för att möta de utmaningar och möjligheter som framtidens arbetsliv kommer att erbjuda.

Film om kursen Digital omställning mot Agenda 2030

Martin Andersson, kursansvarig berättar om utbildningen. Klicka på bilden för att se filmen på Youtube.

En man i blå skjorta sitter ner och kollar in i kameran. 

Behörighetskrav

Grundläggande behörighetskrav

Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet eller motsvarande förutsättningar krävs för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Reell kompetens

Du som helt eller delvis saknar grundläggande behörighet och särskilda förkunskapskrav kan åberopa reell kompetens. Detta innebär att du ber oss pröva din behörighet på andra grunder än formella betyg.

Särskilda förkunskaper

Två år heltid (eller motsvarande deltid) dokumenterad yrkeserfarenhet från att ha arbetat med att driva projekt eller processer. Utbildningen riktar sig mot de personer som vill driva eller driver digital förändring i en verksamhet.

Urval

Vid fler sökande än antalet studieplatser startar en urvalsprocess där du som är behörig sökande erbjuds att göra en skriftlig uppgift. Sökande med högst resultat kommer att erbjudas en plats på utbildningen. Syftet med särskilt prov är att mäta dina generella färdigheter och förmåga att tillgodogöra dig utbildningen samt för att öka dina möjligheter att bli antagen.

Särskilt pedagogiskt stöd

Särskilt pedagogiskt stöd innebär olika former av insatser och åtgärder för dig som upplever svårigheter i studiesituationen. Om du är i behov av särskilt pedagogiskt stöd ska du kontakta utbildningsledaren och berätta om vilka insatser du kan behöva i dina studier. Du och utbildningsledaren kartlägger tillsammans ditt behov av särskilt pedagogiskt stöd och upprättar en eventuell handlingsplan.

Helen Rosenberg

Utbildningsledare

Ansökan

Hjälpte den här informationen dig?

Senast uppdaterad: