Välkommen till Båstads kommun!
Halvklart och uppehåll

Huvudnavigering

Du är här:Startsida/Kultur & fritid/Natur & bad/Cykelleder
Tyck till

Cykelleder på Bjärehalvön

Cykel på Bjäre

Fotograf: Båstads kommun

På Bjärehalvön

Det är idealiskt att uppleva Bjärehalvön från cykel. Landskapet glider förbi i precis lagom hastighet och det är lätt att stanna till var man önskar. Om ni inte har cykel själva går det bra att hyra cyklar i Båstad.  Turförslag hittar du i högerkolumnen.

Båstad Turistbyrå erbjuder olika cykelpaket:.

Kattegattsleden
Sveriges första nationella cykelled - är en 37 mil lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Kattegattsleden är indelad i 8 delsträckor och en av sträckorna - Ängelholm till Båstad 36 km - går genom Båstads kommun. Vill du veta mer om Kattegattsleden, se högerkolumnen.

Ginstleden
Man kan också cykla Ginstleden norr ut mot Halmstad och sedan vidare mot Göteborg. Det är en trevlig cykelled som går i anslutning till Laholmsbukten och genom vackra jordbruksbygder. Gör en paus och bada i havet.

Kontakt

Ginstleden

Olika cykelleder

Förslag till cykelturer - Hovrundan 18 km, Sinarpsrundan 19 km, Baramossa-Lyarundan 25 km, Margretetorpsrundan 12 km, Lugnarorundan 26 km, Örkelljungarundan. Ta kontakt med turistbyråerna så hjälper de er.