Välkommen till Båstads kommun!
Växlande molnighet och någon lättare regnskur

Huvudnavigering

Du är här:Startsida/Kultur & fritid/Nyheter/Båstad släcker för en ljusare framtid
Tyck till

Undermeny

Båstad släcker för en ljusare framtid

Publicerad den 23 mars 2012

Den 31 mars klockan 20.30 är det Earth Hour och ljus över hela världen släcks i syfte att uppmärksamma klimat- och miljöfrågor. I Båstad släcks för tredje året i rad Kunskapscentrum Agardh och genom att släcka ljuset i en timme kan även du visa ditt stöd för miljön och klimatförändringarna.

Earth Hour samordnas av WWF och är en global manifestation som syftar till att uppmärksamma allvaret i klimatförändringar och skapa ett engagemang. 2010 medverkade hela 128 länder i manifestationen och förra året ökade antalet till 135.

– Earth Hour är en markering för att visa engagemang och stöd i arbetet för en hållbar värld. Självklart är Båstads kommun med i detta och visar att man tar klimat- och miljöfrågorna på största allvar, säger Markus Ljungqvist, miljöstrateg.

Mot ett mer hållbart samhälle

I Båstad släcker man återigen ner Kunskapscentrum Agardh och uppmanar även allmänheten att släcka ner. Med nedsläckningen vill man skapa uppmärksamhet kring klimatet och miljöpåverkan och få allmänheten att tillsammans med kommunen bidra till ett mer hållbart samhälle, inte bara under denna timme utan även i vardagen.

- Genom små och enkla medel kan alla spara energi i vardagen och därmed bidra till en bättre och mer hållbar utveckling. Några enkla exempel är att byta till lågenergilampor och täta fönster och dörrar hemma. På kommunens bibliotek och i kommunkansliet kan man låna elmätare för att få en bättre översikt på hur mycket apparaterna hemma faktiskt drar. TV:n och boxern som står på stand-by dag som natt är exempel på små energitjuvar. Vippströmbrytare eller grendosor med avstängning är ypperliga att ha hemma. Många bäckar små gör stor skillnad, säger Bo Wendt, energirådgivare Båstads kommun.

Kontaktperson