Click to listen highlighted text!

Säkerhet och kris

Senast ändrad: 19 Okt, 2017

Alla ska kunna känna sig trygga och säkra i Båstads kommun. Ett av kommunens övergripande mål är att Båstad ska vara Skånes tryggaste kommun – i vardagen som vid en allvarlig kris.

Hur man hanterar en vardag som plötsligt vänds uppochner? Vi behöver alla ställa oss frågor som: Hur hanterar jag och mina nära grundläggande behov som mat, vatten och värme och hur kommunicerar jag med anhöriga och tar till mig viktig information då service och tjänster som vi är vana vid alltid fungerar plötsligt inte gör det?

Kriser som MSB vill öka allmänhetens beredskap inför är allt från översvämningar och stormar till terrorattentat och krigsfara. Händelser som kan leda till att samhällsviktiga funktioner slås ut, som elförsörjning och transporter.

Här hittar du fyra filmer om hur du kan förbereda dig hemma.

KONTAKT

Räddningstjänsten Båstad 
Telefon exp: 0431-771 20
Fax: 0431-771 18
E-post:

Postadress:
Båstads kommun
Räddningstjänsten
269 80 BÅSTAD
Besöksadress:
Ängelholmsvägen 19, BÅSTAD

Vad är en kris?

En kris är en händelse som drabbar många människor och stora delar av samhället. Krisen uppstår ofta oväntat och utan förvarning och det är därför viktigt att vara förberedd på att hantera krisen. Krisberedskap handlar alltså mycket om att förbereda sig på att ta hand om det oväntade.

Länkar till bra sidor om kris

DinSäkerhet.se – checklistor, instruktionsfilmer, poddradio och generella råd och tips på hur människor kan förbereda sig för en samhällskris.

Krisinformation.se – sammanställer och förmedlar myndigheters information om till exempel elavbrott, extremt väder, naturolyckor och hot mot livsmedelsförsörjningen

Click to listen highlighted text!