Click to listen highlighted text!

Jag vill engagera mig

Senast ändrad: 10 sep, 2018

I Båstads kommun finns ett nyinrättat integrationspris. Detta pris syftar till att uppmärksamma goda krafter som arbetar för inkludering i Båstads kommun. Sista ansökningsdagen är 2017-12-31. Tipsa, sprid och nominera gärna den eller de som du tycker förtjänar att uppmärksammas för insatser på området.
Invitationsdepartementet

Invitationsdepartementet riktar sig till dig som är nyfiken på att möta nya människor över en bit mat. Invitationsdepartementet innebär i all enkelhet att gamla och nya Bjärebor träffas och umgås över en middag. Förutsättningarna för arrangemanget är enkla. Är du intresserad av att antingen bjuda någon på middag eller bli bjuden på middag, skicka ett mejl till:

bastad@invitationsdepartementet.se. Aktivitetshandledarna i kommunen matchar sedan inkomna ansökningar och skickar ut uppgifter på de matchade till de berörda för att på egen hand planera in dag, tid och plats för en trevlig middag. Kostnaderna för middagen står värdfamiljen för.

Integrationslunch

Varje onsdag mellan kl. 12-13 finns det möjlighet att vara med på integrationslunch i sal 337 (Akademi Båstad). Upplägget är enkelt, ta med dig något att äta, ett gott humör och gärna en kompis, så äter vi tillsammans och pratar svenska.

Språkcafé

Runt om i Båstads kommun finns många engagerade språkvänner, som gärna vill lära sig svenska eller lära ut svenska. Om du är intresserad av att möta nya människor, lära ut eller lära dig svenska är du varmt välkommen till någon av kommunens språkcaféen. Någon föranmälan krävs inte och upplägget är enkelt. Förhoppningen är att du som tycker om samtal och är nyfiken på att möta nya människor vill delta. Kom när det passar dig. Ett gott humör och öppet sinne är allt som krävs. För en stund är mötet och svenska språket i fokus över en kopp kaffe eller te.

Språkcafé på biblioteket i Förslöv
  • Måndagar kl. 15.00-17.00
Språkcafé på biblioteket i Båstads tätort
  • Fredagar kl. 15.00-16.30
Föreningar

Det är många föreningar som på olika sätt engagerar sig och arbetar för att människor i Båstads kommun ska bli delaktiga i olika aktiviteter och känna gemenskap till bygden. I Båstads kommuns finns över 50 föreningar. Det finns idrottsföreningar, kulturföreningar och intresseföreningar. På Båstads kommuns hemsida finner du mer information om vilka föreningar som är registrerade.

God man

Barn som kommer till Sverige utan vårdnadshavare får en god man i väntan på beslut om uppehållstillstånd. En god mans uppgift är att säkerställa barnets trygghet och rättigheter i väntan. En god man ansvarar exempelvis för barnets ekonomi, har kontakter med skolan, boendet mm samt bevakar barnets juridiska rättigheter. Vill du veta mer så kontakta Båstads överförmyndare på tfn: 0431-77 003 eller 0431-77 150

Bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson

Att vara familjehem innebär att en person/familj tar emot ett barn eller ungdom under en kortare eller längre tid i sitt hem. Det är Båstads kommun och Individ och Familj, som godkänner, placerar och ansvarar för barn i familjehem. Vill du veta mer så kontakta ansvarig på Individ och Familj på tfn: 0431-77 373

Öppna upp din arbetsplats

Arbete är viktigt för att känna delaktighet och gemenskap. Arbete är också viktigt för självkänslan, den egna ekonomin såväl som samhällets. Har du intresse att öppna upp din arbetsplats för studiebesök, praktik eller arbete så finns det mycket resurser och kompetens som väntar på att du ska höra av dig eller öppna upp just din arbetsplats. Vill du veta mer så kontakta Båstads kommuns Arbetsmarknadsenhet på tfn: 0431 77 741

Hyr ut din bostad

Det är många som är i behov av en egen dörr att stänga om i vår kommun. Bostadsbristen är stor i hela Sverige och tillgången på boende för många är begränsad. Vill du hyra ut del i eller hela din bostad? Kanske har Ni en inredd gillestuga eller ett gästhus som står tomt? Vill du veta mer eller göra en intresseanmälan direkt till bo@bastad.se

Kontakt

Kundcenter

Besök oss
Vångavägen 2
269 80 Båstad

Visa karta

Telefon
0431-770 00

Skicka meddelande

Click to listen highlighted text!