Click to listen highlighted text!

Hjälpmedel

Senast ändrad: 5 Okt, 2017

Om du har svårt att klara vardagsaktiviteter på grund av funktionsnedsättning eller sjukdom kan ett hjälpmedel underlätta för dig.

Arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeut i kommunen gör en bedömning av ditt behov, provar ut och förskriver hjälpmedel till personer över 20 år och som är skrivna i Båstads kommun.

Hjälpmedel till barn och ungdomar under 20 år ansvarar Region Skåne för. De ansvarar även för elrullstolar, kommunikationshjälpmedel och hjälpmedel för syn och hörsel.

Du som har ett funktionshinder har rätt att låna hjälpmedel som kan kompensera eller förebygga problem. När du inte längre har behov av hjälpmedlet återlämnas det till kommunens hjälpmedelsförråd.

Vid hyra av ett eller flera hjälpmedel startar ett hjälpmedelsabonnemang på 60 kr/månad, hjälpmedelsabonnemanget ingår i maxtaxan.

I abonnemanget ingår utprovningen, instruktioner om användning, vid behov träning i att hantera hjälpmedlet, vid behov anpassning av hjälpmedlet, uppföljningar enligt gällande rutiner, teknisk service/kontroller bedömda av förskrivaren och hämtning av vissa stora hjälpmedel.

Av miljö- och kostnadsskäl återvänder Båstad kommun hjälpmedel vilket innebär att du inte alltid får ett nytt hjälpmedel utan istället ett begagnat.

Hjälpmedelsförrådet har f.o.m den 1/6 utökat sina öppettider.

Måndagar kl 13:00-17:00 och torsdagar som tidigare kl 10:00-11:00.
Adressen är Köpmansgatan 75 i Båstad.
Vägbeskrivning: Ni kör på Köpmansgatan, mitt emot Handelsbanken ligger Sjövägen, där ska ni svänga ner mot havet. Där står en skylt Hjälpmedelsförråd, i nästa korsning ska ni svänga till vänster.
Då är ni inne på skolans parkering och där följer ni nästa skylt. Man går in på baksidan av huset som ligger på Köpmansgatan

Telefonnummer till Kommunrehab i Båstads kommun är 0431-77348.
Email adress: kommunrehab@bastad.se

 

Kontakt

Kundcenter
0431-770 00

Besök oss
Vångavägen 2
269 80 Båstad

Öppettider:
Måndag, onsdag och torsdag: 08.00 - 16.30
Tisdag: 08.00 - 18.00
Fredag: 08.00 - 15.00

Skicka meddelande

Click to listen highlighted text!