Maten inom vård och omsorg

Senast ändrad: 19 Okt, 2017

Välkommen till Båstads kommunrestauranger

Matens betydelse för hälsa och livsglädje under alla livets faser kan inte överskattas. Hos äldre är kroppens funktioner nedsatta, av den anledningen är det särskilt betydelsefullt att näringsintaget är optimalt. De maträtter vi serverar är anpassade till äldre, det bidrar till matglädje och god aptit. Mat är förknippat med många traditioner som vi gärna bevarar för de äldre. Maten är också anpassad till individen med hänsyn till energi, näring och konsistens. Maten är en del av vården.

Vill du läsa mer om Ökad matglädje för äldre, tryck på broschyren i högerkolumnen. Här kan du också läsa om Policy för mat och måltider inom Vård och omsorg.

Arla Guldko 2017

Skogslidens vårdboende i Båstad tog hem priset Arla Guldko 2017 i kategorin Bästa Seniormatglädje.

Vår matkvalitet

Ambitionen är att maten ska varieras och anpassad efter årstid och säsong.

Medvetna val. Vad är SMART mat?

I Båstads kommunrestauranger vill vi vara förebilder, ta miljöhänsyn och bidrag till ett hållbart samhälle.

Ekologisk mat

Att öka andelen ekologisk mat inom kommunen tillhör ett av de prioriterade målen.

Vision
”Kommunrestaurangerna ska bidra till att maten och måltiderna för de äldre blir dagens höjdpunkter. Måltiden ska ge positiva upplevelser, väcka minnen.”