Click to listen highlighted text!

Lokala värdighetsgarantier

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Lokala värdighetsgarantier

I Båstads kommun har vi initierat till ett utvecklingsarbete utifrån ett värdegrundsperspektiv att granska och ifrågasätta den service och omsorg som erbjuds äldre. Genom samtal med de boende och representanter från KPR har vi tillsammans tagit fram fyra värdighetsgarantier:

  • Personalen presenterar sig tydligt både med sitt förnamn och genom att visa sin tjänstelegitimation vid varje tillfälle de träffar den äldre, du har rätt att veta vem som hjälper dig.
  • Genomförandeplanen skrivs tillsammans med den äldre, hans/hennes juridiska företrädare och de närstående som den äldre vill ska delta i mötet, du har rätt att bestämma vilka som ska delta i möten.
  • I genomförandet av stödet ska det tas hänsyn till maka/make/sambo och det ska dokumenteras i genomförandeplanen, du har rätt till hjälpen i ditt hem och att det tas hänsyn till den personen som du delar bostaden med.
  • Genomförandeplanen ska skrivas detaljerat, frågor om intressen och önskemål om sociala aktiviteter lyfts upp vi varje tillfälle, du har rätt att få möjlighet till egna sociala aktiviteter som kan ske både i grupp och enskilt.

Kontakt

Kundcenter

Besök oss
Vångavägen 2
269 80 Båstad

Visa karta

Telefon
0431-770 00

Skicka meddelande

Relaterad information

Information värdighetsgarantier genomförndeplan

Click to listen highlighted text!