Click to listen highlighted text!

Almgården – Grevie

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Almgården är ett demensboende med 24 lägenheter fördelat på tre avdelningar. Almgården är beläget i Grevie kyrkby och har en underbar utsikt över böljande fält, havet och åsen.

Det finns en stor härlig trädgård där man lätt kan ta sig ut och njuta av årstidernas skiftningar. Varje lägenhet har ett rum med dusch och toalett, de flesta lägenheterna har också ett trinettkök. Varje avdelning har en gemensam matsal och vardagsrum samt tillgång till personal dygnet runt. Aktivitet med de boende görs både gemensamt och individuellt beroende på behov och önskan. Personalen arbetar efter genomförandeplaner och alla boende har en kontaktman.

Kvalitetsregister

I Båstads kommun arbetar vi efter flera nationella kvalitetsregister för vård och omsorg.

Genom Senior alert arbetar man förebyggande och med riskbedömningar inom områden som undernäring, trycksår, fall och munhälsa.

BPSD-registret (beteendemässiga och psykiska symtom vid demens) är uppbyggt efter att bli ett stöd i den dagliga omvårdnaden.

LCP och Palliativa registret vars syfte är att successivt förbättra vården i livets slutskede.

Lyan

Lyans dagverksamhet ligger i nära anslutning till Almgårdens vård och omsorgsboende. Till dagverksamheten kommer personer med demensproblematik från den ordinarie bostaden på besök som gäst dagtid. Målet med dagverksamheten är att bibehålla befintliga sociala, psykiska och fysiska funktioner och möjliggöra för den enskilde att bo hemma samt att avlasta anhöriga.

Almgårdens adress:
Grimmes väg, 46
269 92 – Båstad

Kontakt

Kundcenter

Besök oss
Vångavägen 2
269 80 Båstad

Visa karta

Telefon
0431-770 00

Skicka meddelande

Click to listen highlighted text!