Välkommen till Båstads kommun!
Halvklart och uppehåll

Huvudnavigering

Du är här:Startsida/Information & nyheter/Trafik & infrastruktur/Vägföreningar och vägsamfälligheter
Tyck till

Vägföreningar och vägsamfälligheter

Här hittar du register i högerkolumnen över alla vägföreningar och vägsamfällighetsföreningar. Vill ni komma i kontakt med ordföranden eller någon annan person i en förening, var vänlig ring till en av kommunens kontaktpersoner som ni hittar här till höger.

Kommunen, Trafikverket, vägföreningar och vägsamfälligheter är de olika väghållarna på Bjärehalvön. En väghållare är den som bland annat ansvarar för underhållet på vägen som den är väghållare för.

Hitta väghållare

Vill du veta vem som är väghållare? Till höger finns en länk till kommunens karta. Klicka i Trafik/Väghållare för att hitta vem som är väghållare.

Översyn av de kommunala bidragsformerna

Varje år kan vägföreningar och vägsamfälligheter få ett driftsbidrag, bidrag för vissa punktinsatser från kommunen. Vissa är även berättigade till statsbidrag.

Under hösten har kommunfullmäkitige beslutat om nya kommunala bidragsnormer till enskilda väghållare i Båstads kommun. De nya normerna finns i kolumnen till höger.

Utsmyckningsbidrag

I år, 2015, finns det ett utsmyckningsbidrag som kan sökas av registrerade vägföreningar inom Båstads kommun.

Syftet med bidraget är att ge vägföreningen möjlighet att arbeta med försköning av utemiljön inom sitt skötselområde. Regler, se högelkolumnen.

För ansökan använd blanketten "Ansökan Utsmyckningsbidrag", se högerkolumnen.

  • Båstads kommun Tel. 0431-770 00 Org. nummer: 212000-0944, Bankgiro: 650-8337 Vångavägen 2, 269 80 Båstad Hitta Båstads kommun
  • Öppettider kommunhuset, Vångavägen 2 i Båstad Måndag-torsdag 08.00-16.30, tisdag 08.00-18.00, fredag 08.00-15.00.