Välkommen till Båstads kommun!
Halvklart och uppehåll

Huvudnavigering

Du är här:Startsida/Information & nyheter/Nyheter/Ystad-Haparanda, en del av Mustaschkampen är tillbaka! Och vi behöver er hjälp!
Tyck till

Robert, Gert, Musse och Andreas kommer till Båstad den 25-26 maj!

Publicerad den 22 april 2010

För ett år sen genomförde Robert Aschberg och Gert Fylking den mödosamma vandringen från Ystad till Haparanda. På tre månader gick de närmare 200 mil, på ren viljestyrka. Och de gjorde det för att samla in pengar och sprida kunskap om prostatacancern – Sveriges vanligaste cancerform. I år passerar de Båstad.

Ystad-Haparanda, en del av Mustaschcampen

Fotograf: STRIX

Nu är det dags för Robert och Gert att ta sig tillbaka – Från Haparanda till Ystad. Men de ska inte promenera, utan de behöver svenska folkets hjälp för att nå sitt mål. Och den här gången är de inte ensamma – de har blivit utmanade av Musse Hasselvall och Andreas Halldén.

 

Ystad-Haparanda, en del av Mustaschcampen Förstora

Musse och Andreas utmanar i Mustaschkampens del, Ystad-Haparanda.

Fotograf: Tv8/Johannes Helje

Det gäller för de bägge lagen att lifta hela sträckan, alla transportmedel är tillåtna, det kan vara allt från mulåsna och dressin till enhjuling och luftballong. Det gäller för lagen att sprida kunskap om sjukdomen och tävlingen handlar om att samla in mest pengar till Cancerfondens forskning kring prostatacancer.

Precis som förra året är detta ett projekt som Strix Television producerar för Cancerfonden som en del i deras Mustaschkamp. Mustaschkampens mål är att sprida kunskap om prostatacancer samt att samla in pengar för att besegra sjukdomen. Under färden hoppas vi att de ska ställas inför olika utmaningar, hamna i roliga situationer och få uppleva en unik resa genom ett annorlunda Sverige.

Följ resan på TV8 klockan 19 den 30 maj.

Under de här dagarna passerar de Båstad

Vecka. 21, 24 maj – 29 maj (Målet är att ta sig från Jönköping till Ystad under veckan)

Måndag: Jönköping – Ullared
Tisdag:  Ullared – Båstad
Onsdag:  Båstad – Hässleholm

Torsdag:  Hässleholm – Ystad
Fredag:  Entré Ystad vid lunch
Lördag:  Studioinspelning framför publik på Stortorget i Ystad 13:00. Alla välkomna!

Hitta på roliga saker åt gubbarna!

Ystad-Haparanda, en del av Mustaschcampen

Hjälp STRIX att komma på roliga utmaningar som genererar i pengar till insamlingen – det kan vara allt ifrån att gubbarna ska tvätta hundar till att hålla i ett jympapass. Alla idéer är varmt välkomna!

Maila din idé till oss på ystadhaparanda@strix.se

Märk ditt e-post med:

Inspelningsvecka, ort, datum, insamlingssumma, utmaningens namn. Berätta också mer om dina tankar kring utmaningen samt kontaktuppgifter (e-postadress och mobiltelefon) där vi kan komma i kontakt med er.

Båstad, Strandpromenaden, hamnen och Lyckans torg