Välkommen till Båstads kommun!
Mulet och duggregn

Huvudnavigering

Du är här:Startsida/Information & nyheter/Arbete/Arbetsmarknadsenheten
Tyck till

Vi rustar dig för ett nytt jobb

Det här kan Arbetsmarknadsenheten hjälpa dig med

Rekryteringsmässa 2014

Fotograf: Leo Plöen

Vägen till ett jobb är inte alltid spikrak.  Ibland behöver man pröva nya vägar, kanske praktisera eller delta i ett projekt. Arbetsmarknadsenheten  arbetar för att underlätta för dig att komma in   på arbetsmarknaden. Vi hjälper dig att ta ett steg framåt, från dina egna utgångspunkter.

Hur verksamheten ser ut beror på om det är låg- eller högkonjuntur och vilka politiska beslut som tagits av regering och riksdag.

Arbetsmarknadsenheten ingår i Bildning och Arbete i Båstads kommun. Tillsammans arbetar vi för att nå de gemensamma arbetsmarknadsmålen.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att samordna kommunens insatser för arbetslösa,underlätta för våra kommuninvånare att utvecklas,utifrån den egna förmågan genom att erbjuda praktikplatser och bidragsanställningar samt vara en länk till den reguljära arbetsmarknaden.

Individuellt stöd

Arbetsmarknadsenheten arbetar med individuellt stöd för ungdomar och vuxna i alla åldrar. Det gör vi i samarbete med arbetsförmedlingen. Vi samarbetar också mycket med bibliotek, gymnasium, vuxenutbildning,studieförbundet Vuxenskolan med flera. Här finns även kommunens studie- och yrkesvägledare.

Studie- och yrkesvägledning

Hur vill du att din framtid ska se ut, vilka möjligheter finns det och vad bör du tänka på inför framtida yrkesval? Det personliga vägledningssamtalet utgår från dig - dina önskemål, förutsättningar och valmöjligheter.

Du kan få information om studier vid kommunala vuxenutbildningen, högskolor/universitet, kvalificerade yrkesutbildningar, yrkeshögskolor samt få information om studiestöd hos CSN m.m. Kontakta studie- och yrkesvägledare Annalena Wijk eller Zinaida Mrkulic.

Praktik, arbetsträning, coachning

Café Biblos i Kunskapscentrum

Café Biblos i Kunskapscentrum.

Fotograf: Hans Kjellman

Kommunens arbetscenter, Jv9 i Grevie

Vi arbetar med legoarbeten och BIBI som står för Båstads Inventarier Brukas Igen. Här återanvänder vi kommunens möbler.Kontakt: Benny Niklasson.  

Arbetsträning, arbetspraktik, lönebidrag

Vi driver Café Biblos i Kunskapscentrum, Lilla Hörnan och cafeterian på kommunkontoret tillsammans med arbetsträningsplatser. Kontakt: Ritva Veeborn.

Café Biblos - en träffpunkt i biblioteket i Båstad.

Café Biblos, en träffpunkt i biblioteket i Båstad.

Fotograf: Hans Kjellman

Meritverkstad för ungdomar - coachning

Här får arbetslösa ungdomar upp till 25 år hjälp att hitta praktikplatser,  träna på att söka jobb och presentera sig själva. För att komma med i projekt måste man vara inskriven i jobbgarantin för ungdomar via arbetsförmedlingen.

Social Resursbank - seniorstöd ur ett folkhälsoperspektiv

Via Resursbanken,som är en sk väntjänst kan seniorer, 65+ få stöd och hjälp med olika insatser i sin vardag. Vi kompletterar det sociala arbetet inom Vård och Omsorg och samarbetar nära med biblioteket.Syftet är att utöka sociala nätverk och bryta social isolering. Resursbanken kan t ex bidra med sällskap till en aktivitet, kanske följa med på studiebesök eller bara ha en pratstund över en fika. Verksamheten är gratis, men eventuella kostnader för fika eller inträden betalar senioren själv. Här arrangeras även datorkurser för seniorer (65+)  t ex hur man använder Internet och mail, betalar räkningar via datorn, använder surfplatta eller skypar. Datorsupport måndagar och onsdagar mellan 10-12 på tel 0709-19 55 40  Välkommen att ringa 0431-770 51 för kontakt

Integration och samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Arbetsmarknadsenheten samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan som arrangerar kulturluncher och språkcaféer i Båstads bibliotek. Kontakt Vuxenskolan: Mimi Sterner

 

Välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter i högerspalten.

Kontaktperson

Relaterade länkar

Kom i håg att anmäla dig på Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen

Om du är arbetslös ska du alltid anmäla dig på arbetsförmedlingen från första arbetslösa dagen. Det är viktigt så du inte går miste om någon ersättning.

  • Båstads kommun Tel. 0431-770 00 Org. nummer: 212000-0944, Bankgiro: 650-8337 Vångavägen 2, 269 80 Båstad Hitta Båstads kommun
  • Öppettider kommunhuset, Vångavägen 2 i Båstad Måndag-torsdag 08.00-16.30, tisdag 08.00-18.00, fredag 08.00-15.00.