Välkommen till Båstads kommun!
Halvklart och uppehåll 22°

Huvudnavigering

Du är här:Startsida/Information & nyheter/Miljö & hållbarhet
Tyck till

Miljö och hållbarhet

Var hittar jag återvinningsstationerna på Bjäre? Hur jobbar vi med miljön? Hur kan jag bli klimatsmartare hemma? Hur gör jag för att få sälja livsmedel?

Hållbar utveckling av vårt samhälle

Det råder en bred enighet om att hållbarhet måste vara ett övergripande mål för samhällsutvecklingen. För att vi ska uppnå det måste ekonomisk utveckling, social välfärd och sammanhållning förenas med en god miljö.

Miljö, ute och inne.

Miljö handlar både om den yttre miljön och vår närmiljö och inomhusmiljön. Du kan läsa om buller, luft- och vattenarbetet inom kommunen. Läs kommunens miljöguide till hur vi kan minska påverkan på klimatet.

Här finns information om hur vi arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och om våra naturskyddsområden. Kommunen har även hand om tillsyn av livsmedelshantering i till exempel restauranger. Läs också vår information om hur du sorterar ditt avfall, var avfallet ska lämnas, vad som händer sedan, hur avfall blir energi för kommuninvånarna, varför du ska sortera och bestämmelser, priser och tjänster.

 • Båstad är Skånes förtagsammaste kommun

  Båstads kommuns logotype
  Publicerad den 20 februari 2014

  En gång om året gör Svenskt Näringsliv en mätning av landets företagsamheten och Båstad toppar i Skåne.

 • Klorering av dricksvattnet i Förslöv

  Vattenkran
  Publicerad den 20 februari 2014

  För att säkerställa en god vattenkvalitet kommer dricksvattnet i Förslöv med omnejd i Båstads kommun att kloreras från och med idag och några veckor framåt.

 • Båstadborna källsorterar bättre

  källsortering
  Publicerad den 20 januari 2014

  Källsorteringen i Båstad tar ett steg i rätt riktning! Stickprover på avfall från kommunen visar att sorteringen av både förpackningar, tidningar och matavfall har förbättrats.

< Föregående1234567...

Kontakt

       Telefon- och besökstider
       mån-fre kl. 10.00 - 12.00
       tis kl. 16.00 - 18.00

       Varmt välkomna

Båstad, Strandpromenaden, hamnen och Lyckans torg