Välkommen till Båstads kommun!
Växlande molnighet och någon lättare regnskur

Huvudnavigering

Du är här:Startsida/Information & nyheter/Barn & skola/Maten i förskola och skola
Tyck till

Maten i förskola och skola

Maten i förskolan och skolan är viktig !

Skoldagen är krävande för både stora och små.

För att orka med att tillgodogöra sig nya kunskaper, nya intryck och många olika aktiviteter krävs en stunds avkoppling och en bra lunchmåltid mitt på dagen. Därför arbetar vi ständigt med förbättringar för att tillgodose alla våra matgästers behov och önskemål både när det gäller matkvalitet, service och matmiljö.

Båt Matsal Båstad

På förskolan är menyn anpassad till barn samtidigt som den har en bredd av maträtter. Alltifrån traditionell husmanskost till nya internationella rätter. Den pedagogiska personalen ansvarar för att berätta om maten och för att måltidssituationen blir positiv.

Att börja på förskolan är en stor händelse för varje barn. Att skapa trygghet även runt måltiden är viktigt eftersom både smak och typ av maträtter kan skilja sig en del från vad barnet är van vid hemma.

På skolan står vi för ännu en utmaning. Vi ska, förutom att erbjuda bra maträtter, skapa en miljö som känns attraktiv och en servering som gör att maten ser aptitlig ut. Vi vill att alla elever väljer att gå till skolrestaurangen varje dag. Därför har vi valt att satsa extra mycket på en vacker salladsbuffé som erbjuder stor valmöjlighet och som lockar till att smaka. Det vi erbjuder ger rätt energi och näring om man smakar lite av allt.

Vision

"Måltiden ska vara en naturlig del av dagen inom den pedagogiska verksamheten och den ska ge förutsättningar för matglädje, social samvaro och goda vanor. Alla barn och elever inom kommunens förskolor och skolor ska vara nöjda med matkvalitet och måltidsmiljö, skolrestaurangen ska vara det självklara valet för alla elever."

Läs mer om

Kontakt

Kontaktperson

Relaterade länkar

Hittar du inte din förskola?

HIttar du inte din förskola i förteckningen ovan? Kontakta rektor!

  • Båstads kommun Tel. 0431-770 00 Org. nummer: 212000-0944, Bankgiro: 650-8337 Vångavägen 2, 269 80 Båstad Hitta Båstads kommun
  • Öppettider kommunhuset, Vångavägen 2 i Båstad Måndag-torsdag 08.00-16.30, tisdag 08.00-18.00, fredag 08.00-15.00.