Välkommen till Framtidssafari 2017 – Elevernas egen företagsmässa

Senast ändrad: 28 Sep, 2017

Fredagen den 6 oktober välkomnas allmänhet, företag, skolor och föräldrar att besöka Framtidssafari 2017, mässan där eleverna i årskurs 8 på Förslövs skola och Strandängsskolan i Båstad presenterar det lokala näringslivet i Båstads kommun.

Ett av grundskolans ansvarsområde är att eleverna ska få kännedom om och etablera kontakt med det lokala näringslivet. Oftast sker detta genom PRAO (praktisk arbetslivsorientering) och företag och kommunal verksamhet i Båstads kommun har alltid välkomnat kommunens elever.  Nu har emellertid arbetslivsorienteringen utökats för eleverna i årskurs 8 med projektet Framtidssafari. Det som startade ur ett initiativ från Industrigruppen i Båstad har idag utvecklats till ett nära samarbete mellan företagen, Båstads kommuns grundskolor och Båstad Turism & Näringsliv.

– Vi är väldigt glada för det fantastiska samarbetet vi har mellan det lokala näringslivet och Båstads kommun, inte minst genom Båstad Turism & Näringsliv. Det är ett viktigt och kanske det första steget ut i arbetslivet för våra elever. Det är samtidigt spännande att få ta del av elevernas arbete och vad som de uppfattar att företagen står för, säger Cecilia Weidrup, studie- och yrkesvägledare på Förslövs skola.

Projektet går ut på att skolorna under en vecka arbetar med arbetslivstema samt att eleverna gör studiebesök på totalt cirka 35 olika företag. Resultatet presenteras på en mässa där eleverna på olika sätt presenterar ”sina” företag.

– Att bidra till ökad samverkan mellan skola och arbetsliv är mycket viktigt för alla parter. Det leder till att eleverna får ökad kunskap om arbetsmarknaden, att de får kännedom om vilka vägar som leder till arbete samt att det stärker företagens förutsättningar att få sina kompetensbehov tillfredsställda. Jag ser Framtidssafarin som ett win-win koncept, säger Karin Bengtsson, Båstad Turism & Näringsliv

När: Fredagen 6 oktober 11:30-13:30

Var: Bottenplan (aulan och utanför biblioteket) och våning 1 på Kunskapscentrum Agardh